Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов коментира пред БНТ, че

...
Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов коментира пред БНТ, че
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Рашков си върши работата, но дали с този главен секретар

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов разяснява пред Българска национална телевизия, че Бойко Рашков си прави добре работата, само че има запаси по адрес на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. От " Продължаваме промяната " към този момент оповестиха, че желаят да предлагат Рашков отпред на министерството и в постоянно държавно управление. Сутринта това бе доказано от Кирил Петков, само че от думите му не се разбра дали Рашков се е съгласил и каква е реакцията на другите партии.

" Бойко Рашков си прави работата. Той е експерт, правист с дълъг опит в региона на следствието. Но дали този основен секретар, който беше назначен бързо и тихомълком, би трябвало да остане на тази позиция? Дали другите професионални ръководители на Министерство на вътрешните работи имат качества за това? ", попита Атанасов.

Главен секретар е Петър Тодоров. Той бе назначен с декрет на президента при започване на август, като преди този момент беше краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Кандидатурата му бе решена на закрито съвещание на държавното управление.

Атанасов разяснява още, че бранш " Сигурност " има потребност от " избрани салда ".

" Назначените от служебното държавно управление в нея ще останат или най-малко някои от тях. Затова в Народното събрание би трябвало да има хора, които през парламентарния надзор да изискат съществени промени и надзор да не се злоупотребява с властта в бранша ", разясни той.

Очаква държавно управление да има преди Коледа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР