В петък ГЕРБ ще бъде помолена най-любезно да напусне офисите

...
В петък ГЕРБ ще бъде помолена най-любезно да напусне офисите
Коментари Харесай

Минеков ще помоли в петък "най-любезно" ГЕРБ да освободи офисите си в НДК

В петък ГЕРБ ще бъде " помолена най-любезно " да напусне офисите в НДК, където се намира партийната централа, заяви пред публицисти в Народното събрание служебният министър на културата Велислав Минеков.

По думите му потреблението на офисите от партията " носи големи загуби " на културната институция. " По време на тяхното ръководство на НДК стигнахме до голяма загуба. Тя доближава смущаващата сума от 90 млн. лева Смятам, че е обикновено министерството да потърси по някакъв метод всички свои отнети парцели. Това не е партиен парцел, това е парцел на двореца на културата и аз желая този замък да си върне загубите и да работи човешки ", сподели Минеков.

Според зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов " това би било прекрачване на всевъзможни граници ". Пред " Фокус " политикът сподели, че в случай че това се случи, ГЕРБ ще реагира " по допустимо най-острия метод " и чака реакции от посолства. Според партията за дейностите на министъра няма правни учредения, тъй като " на политическите партии в България им е обезпечено, че те могат да употребяват пространства и тези пространства би трябвало да им бъдат дадени от страната ". Митов добави, че " в случай че ГЕРБ по една или друга причина поради озлобеното, оголеното, озъбено лице на някой министър би трябвало да си мести централата ", страната би трябвало да й дефинира други пространства.

Намерението на министъра да освободи площите, заемани от партийния офис, беше предшествано от дейности за освобождение на пространства в постройката на Музея на социалистическото изкуство, заемани от редакцията на вестник " Труд ", заради неплащане на наем. Министърът е в Народното събрание, с цел да дава отговор на депутатски въпроси по този проблем. Можете да наблюдавате дебатите
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР