Демократична България се готви да бъде двигател за реформи в

...
Демократична България се готви да бъде двигател за реформи в
Коментари Харесай

"Демократична България" се вижда като двигател за реформи в три сфери

Демократична България " се готви да бъде мотор за промени в правораздаването, електронното ръководство и опазването на околната среда и разновидността нейни представители да не вземат участие в идващото държавно управление е предполагаем. Това мнение изрази пред Би Ти Ви съпредседателят на политическото обединяване Владислав Панев.

" Хипотетичен е разновидността да не участваме в държавното управление. " Демократична България " е основана, с цел да носи отговорност за политиките в избрани браншове и надали ще изпуснем да бъдем мотори за промени в правораздаването, дигитализацията и околната среда ", сподели той.

Добави обаче, че това е въпрос на съдружно съглашение и решение на националните препоръки на партиите в обединяването - " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване ". " Имаме може би най-хубавите специалисти в тези три бранша, само че това нищо не значи ", сподели Панев. По думите му в хода на договарянията сред евентуалните участници в идната ръководеща коалиция не се приказва за съответствие в представителството на обособените партии в изпълнителната власт. Запитан за формулата 8-4-3-2, стартирана от Румен Гечев от Българска социалистическа партия предходната седмица, отговори: " Не мисля, че тя ще бъде настояща във финалния състав на държавното управление ".

В отговор на уточняващи въпроси за политиките, по които партиите се разминават в най-голяма степен като строителството на нова АЕЦ, да вземем за пример, Панев отговори, че ще бъде предоставен нов финансово-икономически разбор, който да покаже кой вид е преференциален, а кой не, а в съдружното съглашение ще бъде записан консенсусен текст. " Важни са приликите, а разликите ще ги проучваме отсега нататък ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР