Скандалът в ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК) е политически

...
Скандалът в ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК) е политически
Коментари Харесай

Кирил Петков: скандалът с консолидационната компания е опит за провал на коалицията

Скандалът в управлението на Държавната консолидационна компания (ДКК) е политически и зад него стои опит да бъдат провалени договарянията за съдружно ръководство. Това мнение изрази в предаването " Евродикоф " по " Евроком " водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Миналата седмица един от изпълнителните шефове - Ваня Караганева, привлечена в компанията от Петков, беше уволнена с претекст груби нарушавания в ръководството на сдружението. Днес Агенцията по вписванията отхвърли да впише изменението в управлението като незаконосъобразно, а на съвета на шефовете. Зад техните изказвания против Караганева застана ГЕРБ.

" Изборът по кое време този скандал да избухне беше в средата на съдружните договаряния. Според мен тя е жертва на това. Всички сили, които виждат, че обединението става действителност, пробват да дестабилизират със кавги ", сподели Петков.

Той сподели, че не се тормози от поддръжката, която Движение за права и свободи през днешния ден с гласоподаване сподели към новия ръководител на Народното събрание Никола Минчев от " Продължаваме промяната ". " Сложили сме най-правилния човек. Който желае, да го поддържа. Няма да си играят политически игрички на наши-ваши ", съобщи водачът на най-голямата политическа мощ. Едновременно с това изрази учудването си от това, че Движение за права и свободи е присъединило в листите си глобения от Съединени американски щати по закона " Магнитски " за корупция Делян Пеевски. " Всеки ден като го покаже камерата те се прострелват в крайници. Как приказваш за НАТО и евроатлантически полезности, когато е казано, че има трима корумпирани в България и един от тях е той. Няма никаква логичност за мен ", разяснява Петков.

Соченият за министър председател Петков удостовери, че " Продължаваме промяната " доста харесва работата на служебния вътрешен министър Бойко Рашков и би го предложила за титуляр в постоянния кабинет, само че направи ангажимента, че всички имена ще се договарят с партиите - сътрудници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР