Днес е вторият ден на консултации при президента Румен Радев

...
Днес е вторият ден на консултации при президента Румен Радев
Коментари Харесай

Консултациите при президента: "Има такъв народ" обеща да е предвидим партньор в бъдещото правителство

Днес е вторият ден на съвещания при президента Румен Радев преди връчването на първия мандат за сформиране на кабинет. Срещите са поотделно с " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ", а първата стартира в 9.00 часа.

" Дневник " следи консултациите на " Дондуков " 2 онлайн.

08:53Днес бъдещите съдружни сътрудници " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България " би трябвало да върнат забележки по съдружното съглашение на " Продължаваме промяната ". Още в понеделник е имало срещи и на " Позитано " 20, и при " Демократична България ".

След срещата с президента през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че към този момент са разискали някои забележки с Кирил Петков и Асен Василев, само че не пожела да посочи какви са те. Нинова обаче държеше да изясни, че няма да има Министерство на държавните предприятия, а то ще е на стопанската система и промишлеността, само че не отговори дали ще бъде вицепремиер с подобен сектор. В късния следобяд бе анулирано съвещанието на Националния съвет, планувано за през днешния ден, в което социалистите трябваше да обсъдят съглашението и имената на предлаганите от тях министри. Причината - съдружният контракт не бил подготвен.

Снощи е имало среща и сред водачите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", удостовери тази заран по " Нова телевизия " номинираният за вицепремиер и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който е съпредседател на Зелено придвижване. По думите му е обсъждано дали да има обособен вицепремиер по климата, само че той, крепко бъде определен, щял да съвместява двата поста. Днес или на следващия ден груповите органи на обединяването би трябвало да одобрят съдружното съглашение и претендентите за министри.08:32Днес е вторият ден на съвещания при президента Румен Радев, като на срещи с президента ще бъдат две от обединенията, бъдещи съдружни сътрудници - " ИТН " и " Демократична България ", както и представители на най-малката парламентарна група " Възраждане ".

След първия ден на съвещания се разбра, че претендентът за министър председател Кирил Петков е подготвен да вземе мандата за сформиране на държавно управление до края на седмицата. Президентът няма период, в който да му го връчи, само че срокът за осъществяване е седем дни.

Днес е последният ден, по който съдружните сътрудници могат да вършат бележки по съглашението. В бъдещия кабинет ще има четирима вицепремиери, като водачът на левицата Корнелия Нинова не отхвърля да е един от тях.

Всичко за диалозите в понеделник четете.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР