Очакванията на Продължаваме Промяната са в рамките на следващата седмица

...
Очакванията на Продължаваме Промяната са в рамките на следващата седмица
Коментари Харесай

Споразумение и кабинет се очаква да има до края на идната седмица

Очакванията на " Продължаваме Промяната " са в границите на идната седмица да има подписано съдружно съглашение и формирано държавно управление. Това разгласи съпредседателят на групировката Асен Василев пред " Нова телевизия ". " Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано съдружно съглашение, което може да стане към края на идната седмица ", посочи той. От думите му се разбра, че към момента се прецизира структурата на Министерския съвет като концепцията е всеки от съдружните сътрудници да има вицепремиер. Все още не е изяснено дали ще има министерство отговарящо за държавните сдружения. " Има разнообразни оферти, концепцията е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното ръководство. То ще дръпне структури от разнообразни ведомства ", сподели Василев.

" Надявам се на следващия ден към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с другите партийни водачи. В понеделник или вторник да стартират процесите по доуточняване на всички текстове и напредването им към партийните органи за приемане на мандат за сключване на съдружно съглашение ", добави Василев.

Уточнение от Василев пристигна и за министрите в кабинета. " Това към момента се разисква според от структурата. Ще бъде почти съразмерно на гласовете, които партиите имат в Народното събрание ", сподели той.

Министерствата, на които " Продължаваме Промяната " държи и за които са предложили да са водещи са тези на финансите, на вътрешните работи, на стопанската система, за което считат, че имат огромен експертен капацитет.

" Има министерства, където нашият експертен капацитет е по-малък, а част от съдружните сътрудници имат много повече специалисти в тази област ", изясни Василев. Той удостовери, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър.

От Василев обаче не пристигна изрично удостоверение, че Николай Събев и Стефан Янев влизат в състава на Министерския съвет.

" В момента структурираме държавно управление с четиригодишна стратегия с концепцията то в действителност да направи измененията, които се нужни на страната и да избягаме от политическите рецесии ", добави той и разясни, че България има потребност от непоклатимост.

Василев изясни за какво договарянията, в които се разискват имената, не са обществени. " Не мисля, че е правилно да се споделя този човек е добър, а оня - не и обществено да се разискват мощните и слабите страни ", посочи съпредседателят на Политическа партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР