Световноизвестният физик Стивън Хокинг отправи остра критика към здравната политика

...
Световноизвестният физик Стивън Хокинг отправи остра критика към здравната политика
Коментари Харесай

Стивън Хокинг проговори за състоянието си и отправи страшно обвинение към британската здравна система

Световноизвестният физик Стивън Хокинг насочи остра рецензия към здравната политика на Англия, заемайки място измежду протестиращите против ограниченията за икономии на Тереза Мей. Според ученият държавното управление ще провокира рецесия в Националната здравна работа, в случай че продължава както в този момент да преследва американския модел на добиване на облаги от опазването на здравето.

" Грижите, които получавам, откогато бях диагностициран с амиотрофична латерална склероза като студент през 1962 година, ми разрешават да пребивавам живота си и да способствам за напредъка в нашето схващане за Вселената. Здравната система ме избави и като академик в този момент съм задължен да оказа помощ за нейното избавяне ", написа в позицията на Хокинг, оповестена в " Гардиън ".

Здравното обслужване на Острова е гратис за английските жители през целия им живот и това е една от гордостите им, само че през последните години системата е подложена на голям финансов напън поради ограничавания бюджет, застаряващото население и по-скъпите нови лекувания, напомня английското издание. Затова и държавното управление постанова от ден на ден ограничавания - орязва бюджети, раздържавява услуги, постанова строги предели за разноските на глава от популацията и понижава и анулира права за стипендии привилегии на младите лекари и студенти по медицина.

Според Хокинг здравната работа е " крайъгълен камък на нашето общество, само че е пред рецесия поради политическите решения ". Британският академик счита, че системата е изправена пред спор на ползи сред гигнатските корпорации, алчни за повече пари и ползите на обществото, което желае да е крепко.

" Това е американизиране на здравето. В Съединени американски щати, където тези корпорации преобладават в здравната система, и вършат големи облаги, опазването на здравето не е налично за всички, доста по-скъпо е и не реализира резултатите, които имаме тук ", споделя той. Най-сериозен проблем съгласно него е деленето на пациентите и грижите за тях на такива, които имат пари и другите, които нямат.
Хокинг упрекна английския здравен министър Джереми Хънт, че сортира научни доказателства за оправдаване на политиките си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР