Хеликоптерът, превозващ президента на Иран Ибрахим Раиси, се разби. Преди

...
Хеликоптерът, превозващ президента на Иран Ибрахим Раиси, се разби. Преди
Коментари Харесай

Покушението срещу Раиси - сигнал за Русия: Ужасна смърт на мястото на катастрофата

Хеликоптерът, пренасящ президента на Иран Ибрахим Раиси, се разруши. Преди това той се срещна с водача на Азербайджан Алиев, един от главните съдружници на Израел. И тази история не наподобява инцидентна, изключително след опита за ликвидиране на словашкия министър председател Роберт Фицо. Повече четете в материала от Цариград.

Осем коли за спешна помощ са изпратени на мястото на злополуката на хеликоптера в Раиси. Телевизионният канал IRIB заяви, че сложните метеорологични условия са затруднили достъпа на спасителите до мястото на случая.
‘’Азербайджан е инертен съдружник на Израел. Ако се окаже, че Раиси е починал, всичко това ще приключи с огромна закавказка война,’’

– отбелязва военният сътрудник Алексей Живов.

Губернаторът на Източен Азербайджан аятолах Ал-Хашем и иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян също участваха на хеликоптера. Според някои информации колата се е приземила твърдо покрай село Узи. Този регион е мъчнопроходим, което извънредно затруднява работата на избавителните служби.

Село Узи е на към 600 км от Техеран. Президентският Ми-171 беше съпроводен от още два хеликоптера. Те дойдоха наред.

Не е ясно в какво положение е Раиси. Първо медиите оповестиха, че той е жив. След това организация Mehr отстрани оповестената по-рано информация, че иранският президент е добре и пътува с кола за Тебриз.

На собствен ред американското издание Politico написа, че случаят с иранския президент е „ сериозен “ и „ има огромна възможност за пострадване “.

Иранската студентска осведомителна организация (ISNA) също заяви, че " някои неофициални източници приказват за мъчителната гибел на някои от спътниците на иранския президент " на мястото на злополуката.

За мнозина Иран е зложелател

Междувременно източник от иранските структури за сигурност счита, че хеликоптерът може да е бил свален:
‘’Това ни изправя пред доста съществено и рисково събитие за сигурността. Изправени сме пред опцията за „ огромен опит за ликвидиране “ или фактически ликвидиране.’’

Политологът Сергей Марков показва, че в случай че това в действителност е терористична офанзива, то зад нея може да стои Израел. Може да са и радикални сунитски ислямски групи. И, несъмнено, постоянно съществува опасност от терористична офанзива от трите съществени терористични организации в света: ISIS*, SBU и Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна. За всички тях Иран е зложелател.

На собствен ред американски чиновници считат, че иранският президент Раиси е бил погубен. Байдън беше осведомен за обстановката с хеликоптера.

Ако е по този начин, тогава би трябвало да си спомним кой умъртви военачалник от IRGC Касем Солеймани. И Съединени американски щати го направиха

– напомни създателят на TG канала ZERGULIO.
Междувременно висшият водач на Иран аятолах Хаменей свика изключително съвещание на Съвета за сигурност на страната. Явно ситуацията е сериозно.

Не всеки може да направи това

Ако се удостовери, че случаят с Раиси е опит за ликвидиране, то той ще бъде проведен на най-високо равнище. Едно беше да намериш маниак и да го убедиш да простреля Фицо, чиято защита беше проведена на извънредно равнище.

Друг е да се откри човек, който да извади от строя президентския хеликоптер. Охраната на иранския президент е доста по-сериозна и работи доста по-добре. Следователно сходна интервенция не е осъществима за всяка разследваща работа в света. Това мнение изрази политологът Дмитрий Родионов.

Константинопол: До какво може да докара гибелта му?

Дмитрий Родионов: Дестабилизация на района. Това ще бъде много сериозен трус в иранското управление. Особено на фона на цялата обща турбуленция, която се случва сега в Близкия изток. Това разклащане би било извънредно неприятно.
– Но няма ли да е съдбовно за Иран?

– Да, тъй като Иран се ръководи от режима на аятолаха, а президентът към момента е просто официална висша изпълнителна служба. Това няма да докара до пагубни последствия за Техеран. И нямаше да докара по един или различен метод. Просто ще изберат различен президент. Той е много сериозна фигура, само че не е фигурата, без която просто ще рухне цялата структура.

„ Но обстановката въпреки всичко е рискова. “

– Особено в изискванията на политически и военни разтърсвания в района. И в случай че това е работа на непознати разузнавания, то задачата е била не толкоз да се убие Раиси, едвам се изпрати сигнал. Сякаш имаме дълги ръце.

Какво от това?

Подобен случай с президента на една в действителност воюваща страна не може да се смята за случай. Международното напрежение доближи своя връх. В отговор на известието на Кремъл за учения с нуклеарни оръжия, глобалистките елити се обърнаха към пряк гнет против всички, които поддържат Русия. Това е тъкмо тактичност на гнет - заплашване. И сигнал за страната ни.

Успоредно с опитите за ликвидиране на държавни водачи се правят репресии против проруски общественици. Това е открита шовинистична терористична тирания на финансовия капитал – фашизъм в класическата формулировка на Георги Димитров, към този момент в международен мащаб.

Всъщност става дума за оповестяване на война на обединението от Русия, Иран, Северна Корея и Китай. Ще забележим в близко бъдеще под каква форма ще одобри.

Този път Иран не може да отговори със същата въздържаност, както при неотдавнашната офанзива против Израел, означи пред Царград политическият анализатор и журналист Юрий Голуб:

От своя страна Русия не може да не поддържа стратегически съдружник, който толкоз интензивно взе участие в Северния боен окръг. Можем да чакаме удар по израелски нуклеарни уреди, офанзиви против американски военни бази в Сирия – този път с доста убити – директна интервенция на Съединени американски щати в спора в Близкия изток, директна интервенция на европейски членове на НАТО във войната в Украйна.

Не можем да изключим независими стъпки на Израел, който настойчиво въвлича Съединени американски щати в открит спор с Иран. В случая Тел Авив се възползва от напрежението. Тази провокация може да има необратими последствия и да направи разведряването невероятно, трансформирайки войната на нерви в намерено кръвопролитие.

Във всеки случай случилото се е интернационална политическа злополука, сравнима с убийството на ерцхерцог Фердинанд в Сараево.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14641Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед7266Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед2529Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед3157Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед2631Татяна Дончева-Водач в 4 МИР- В.Търново: Икономиката и енергетиката са основни цели на " ЛЕВИЦАТА! " Алтернативен Поглед116663Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78892„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР