СподелиНа извънредно заседание от 13:00 часа Народното събрание ще изслуша

...
СподелиНа извънредно заседание от 13:00 часа Народното събрание ще изслуша
Коментари Харесай

Депутатите се събират на извънредно заседание днес

Сподели
На изключително съвещание от 13:00 часа Народното събрание ще изслуша служебния министър председател Димитър Главчев по отношение на осъвременяването на пенсиите от 1 юли т. година, съгласно информация, оповестена на уеб страницата на Народното събрание.

Миналата седмица председателският съвет на Народното събрание реши във вторник( 21май) да се организира изключително пленарно съвещание по искане, импортирано от народни представители от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ).

В дневния ред е включен и план на решение, препоръчан от ПП-ДБ, с който се задължават представителите, избрани от Министерски съвет в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт, да поддържат решение за осъвременяване на пенсиите по член 100 от Кодекса за обществено обезпечаване в размер на 11 %.

Трета точка на съвещанието е освобождение на Александър Мумджиев от длъжността контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) поради постъпило от него съобщение. Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов изпрати до заместник-председателя на 49-ото Народно заседание Росица Кирова отчет на Районна прокуратура-Враца с данни за непочтено, срамно и мощно уронващо престижа на правосъдната власт държание на Александър Мумджиев, а в позиция от Инспектората към Висш съдебен съвет оповестиха, че оферират Мумджиев за освобождение.

От „ Възраждане “ към този момент обявиха, че няма да вземат участие в изключителното съвещание през днешния ден.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР