Във вторник облачността над голяма част от Централна и Източна

...
Във вторник облачността над голяма част от Централна и Източна
Коментари Харесай

Задават се бури с градушки

Във вторник облачността над огромна част от Централна и Източна България ще остане лека и незначителна. В западните региони обаче към обяд ще се оформят гръмотевични облаци.

В часовете до вечерта ще има къси, на моменти интензивни, местни превалявания с капацитет за градушка. Ще се резервира относително топло с преобладаващи дневни температури сред 22 и 27 градуса.

В сряда и четвъртък гръмотевичните процеси ще продължат, по-интензивно през първия от двата дни. Облачността ще се задържи променлива с местни превалявания, на места краткотрайно интензивни, още веднъж с риск от градушки.

Явленията ще обиден най-вече Западна и Централна България, в източните региони разстройствата ще са минимални. В температурно отношение в регионите с дъжд ще има чувство за по-хладно време, само че аномалии не се чакат. Показанията на термометрите ще се движат сред 20 и 25-26 градуса.

На 24 май метеорологичната конюнктура ще е без смяна – с повече разкъсвания на облаците на разсъмване до обяд и с условия за следобедни местни превалявания с гръмотевична интензивност.
Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви с краткотрайни следобедни нараствания на облачността. Дневните температури ще са сред 22 и 27 градуса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР