Десетки хора се редят на опашка пред благотворителна организация в

...
Десетки хора се редят на опашка пред благотворителна организация в
Коментари Харесай

Хуманитарната криза в Газа: Хиляди палестинци разчитат на благотворителни организации

Десетки хора се редят на опашка пред благотворителна организация в лагерът Муваси в южния град Хан Юнис. Те си набират храна на фона на сериозния дефицит в Ивицата Газа до момента в който спорът сред Израел и Хамас продължава. Саад Абдин, който управлява благотворителна организация, съобщи, че обсадата и войната са създали потребността на хората от храна „ доста незабавна “.
Хората не могат да намерят тези хранителни артикули, по тази причина ние ги намираме, подготвяме храна и я предлагаме на обществото.
Саад Абдин, уредник

Хуманитарната обстановка се утежни по-рано този месец, когато израелските войски започнаха интервенция в южния град Рафа по границата с Египет. Това беше и главният пункт за влизане на гориво.
Ако не бяха благотворителните организации, щяхме да умрем от апетит.
Далал Загра, разселен палестинец

Израел твърди, че Рафа е последната цитадела на „ Хамас “ в Газа и е основен за постигането на задачата му да ликвидира военния и управническия потенциал на групировката и да върне десетките заложници. Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че военните ще разширят интервенциите си в южния град. По данни на Министерството на здравеопазването на Газа войната е лишила живота на минимум 35 000 палестинци. Около 80 % от популацията на анклава са били разселени в границите на територията, постоянно неведнъж. Администрацията на президента Байдън се опълчва на огромното навлизане в града заради опасения за цивилното население. Досега израелските сили действаха най-вече в източните елементи на Рафа, само че по данни на Организация на обединените нации боевете към този момент са провокирали бягството на над 810 000 палестинци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР