Боевете между армията на Мианмар и армията на Аракан (AA)

...
Боевете между армията на Мианмар и армията на Аракан (AA)
Коментари Харесай

„Няма къде да отида“: Рохингите са изправени пред палежи в щата Ракхайн в Мианмар

Боевете сред армията на Мианмар и армията на Аракан (AA) ескалираха в западния щат Ракхин през последните дни, поставяйки хиляди най-вече мюсюлмански рохинги които живеят в региона с нараснал риск.

Въз основа на изявленията с деятели на рохингия, които са говорили със очевидци в Бутидаунг, през последните няколко дни в целия град е имало големи пожари. Те упрекват армията на Аракан, че стои зад акцията за палежи, само че АА отхвърли обвиняванията, че пожарите са почнали от военните на Мианмар при въздушни офанзиви.

Ясно е, че хиляди рохинги бягат, с цел да спасят живота си и са все по-несигурни, хванати сред военните, които заеха властта с прелом преди повече от три години и през 2017 година започнаха брутални репресии против рохингите, които в този момент са обект на следствие на геноцид и АА.

„ Към момента хората към момента са на път, търсейки безвредно място “, сподели Най Сан Луин, съосновател на групата за покровителство на Коалицията на свободните рохинги, пред Ал Джазира. „ Няма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР