Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че израелските военни не

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че израелските военни не
Коментари Харесай

Байдън: Това, което се случва в Газа, не е геноцид

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че израелските военни не правят геноцид при дейностите си против " Хамас " в Газа. Снимка: АP

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрично отбрани Израел, като съобщи, че израелските сили не правят геноцид в своята военна акция против бойците на " Хамас " в Газа, като отхвърли рецензиите от страна на пропалестинските протестиращи, съобщи Ройтерс.  " Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние отхвърляме това ", съобщи Байдън на събитие по случай Месеца на еврейското завещание в Америка  в  Белия дом.

Байдън се сблъсква с митинги на доста от събитията си от пропалестински поддръжници, които го нарекоха " Джо Геноцида " поради твърдата му поддръжка за Израел, показва Ройтерс.

В забележките си по време на събитието в Белия дом Байдън акцентира своята увереност,  че Израел е жертва от офанзивата на бойци на " Хамас " в южната част на Израел на 7 октомври, при която бяха убити 1200 души и взети стотици заложници.

Президентът съобщи, че поддръжката на Съединени американски щати за сигурността и сигурността на израелците е " желязна ". " Ние сме с Израел, с цел да бъде отхвърлен (лидерът на " Хамас " Яхия) Синуар и останалите касапи от Хамас. Ние желаеме " Хамас " да бъде победено. Работим с Израел, с цел да се случи това ", сподели той.

Преговорите сред Израел и " Хамас " за освобождение на заболели, възрастни и ранени заложници, към момента държани от бойците, са в застой, само че Байдън даде обещание да не се отхвърля от опитите да реализира освобождението им. " Ще ги върнем вкъщи, ще ги върнем у дома, с каквито и компликации да се сблъскаме ", сподели Байдън.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР