Урсула фон дер Лайен предложи обвързване на достъпа до субсидии

...
Урсула фон дер Лайен предложи обвързване на достъпа до субсидии
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен подкрепя връзките на бюджета на ЕС с икономическите реформи

Урсула фон дер Лайен предложи обвързване на достъпа до дотации от Европейски Съюз с национални стопански промени като евентуален метод за възстановяване на бавната конкурентоспособност на блока по отношение на световните съперници.

Президентът на Европейската комисия, която води акция за втори петгодишен мандат, сподели пред Financial Times, че „ вижда преимуществата “ в налагането на условия за стотици милиарди на цената на кохезионните фондове и великодушната Обща селскостопанска политика на блока.

Потенциалната смяна би била трагична смяна в метода, по който Европейски Съюз разпределя двата си най-големи финансови потока и в последна сметка би могла да освободи място за спомагателни разноски за защита и промишлен напредък на фона на войната на Русия в Украйна и увеличението на дотации в Китай и Съединени американски щати.

Успешен казус, сподели фон дер Лайен, е програмата на блока NextGenerationEU — взаимна скица за заеми на стойност 800 милиарда евро, ориентирана към бързо пускане на националните стопански системи сл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР