В резултат на ракетен удар с касетъчни боеприпаси по Свердловск

...
В резултат на ракетен удар с касетъчни боеприпаси по Свердловск
Коментари Харесай

Украински ракети удариха петролна база в контролиран от Русия град

" В резултат на ракетен удар с касетъчни муниции по Свердловск е развалено оборудване за предпазване на горива и смазочни материали ", написа в канала си в Teлеграм Леонид Пасечник, началник на силите на проруските сепаратисти в Луганска област.

През 2016 година Украйна преименува дребния град Свердловск, който е окупиран от съветските сили от 2014 година, на Довжанск.

Според украинските медии при ракетната офанзива е била изумена и съветска военна база.

Видеоклипове в обществените мрежи демонстрират тежки облаци пушек, само че също и горяща многоетажна постройка в жанр казарма. Руските управляващи на място не са дали публична информация за жертви или ранени.

Повече от две години Украйна отблъсква пълномащабна съветска военна инвазия. Наскоро Киев изстреля ракети по фабрики за преправка на нефт и хранилища за гориво в допълнение към чисто военни цели, с цел да затрудни логистиката на съветските военни, показва ДПА.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски за следващ път акцентира незабавната потребност на страната му от оръжия за противовъздушна защита.

Украйна най-спешно се нуждае от повече системи за противовъздушна защита и западни изтребители, съобщи Зеленски в ежедневното си видеообръщение в понеделник вечерта, представен от ДПА.

" За страдание свободният свят няма бързина по тези два въпроса ", сподели той и добави, че с помощта на въздушното си предимство Русия е в положение да унищожи украинските градове и отбранителни позиции с планиращи бомби.

Според Зеленски руснаците интензивно употребяват разрушителна тактичност на фронтовата линия край Харков и в източната част на Украйна, в Донецка област, в посока Часов Яр и Покровск.

През последните дни Зеленски към този момент няколко пъти изиска доставката на две спомагателни системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", напомня ДПА.

Той съобщи, че това ще обезпечи по-добра отбрана на Харков, който неведнъж е бил нападнат от въздуха. Градът в Североизточна Украйна е един от най-тежко засегнатите от войната.

Споменатите от Зеленски изтребители бяха обещани на Украйна преди една година. Според формалната информация обаче F-16 към момента не са пристигнали.

От Испания пристигна известието, че до края на юни министерството на защитата в Мадрид ще достави на Украйна следващата партида бойни танкове " Леопард 2А4 " немско произвеждане, дружно със зенитни ракети " Пейтриът " и други муниции.

Министърката на защитата Маргарита Роблес е удостоверила доставката по време на видеоконференция с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, оповестиха от министерството.

През предходната година държавното управление на премиера Педро Санчес изпрати 10 танка " Леопард 2A4 ", а през март разгласи, че през тази година ще бъдат доставени още 19, като първите 10 бяха обещани до края на юни, а останалите девет - през септември.

Испания разполагаше с към 100 броя " Леопард 2A4 " на склад, както и със доста повече от 200 броя " Леопард 2A6 ". Последните са непокътнати за испанската войска.

Вчера Роблес акцентира " забележителните старания ", които Испания поставя, с цел да поддържа Украйна в битката ѝ с съветската инвазия. Тя загатна по-специално образованието на украинските войски.

Испания ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, сподели министърката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР