Народното събрание ще заседава извънредно днес от 13 часа. В

...
Народното събрание ще заседава извънредно днес от 13 часа. В
Коментари Харесай

Депутатите се събират извънредно

Народното заседание ще заседава изключително през днешния ден от 13 часа. В дневния ред е включено чуване на служебния министър-председател Димитър Главчев по отношение на появилата се в общественото пространство информация и план на решение на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт, който планува осъвременяването на пенсиите от 1 юли да се промени от 11 на 10%, поради по ниската инфлация.

Предложението е на ПП-ДБ и планува представителите на Министерския съвет в надзорния съвет на Национален осигурителен институт да поддържат осъвременяването на пенсиите с 11%. Вчера обществената комисия отхвърли проекторешението, тъй като още предходната седмица надзорният съвет на Национален осигурителен институт към този момент поддържа това нарастване.

Според част от депутатите изключителното съвещание ще бъде употребявано за предизборни цели и е безсмислено, само че по закон, в случай че са събрани повече от 48 подписа, съвещанието би трябвало да се организира.

В дневния ред на депутатите е и освобождение от служба на инспектора в Инспектората към Висшия правосъден съвет Александър Мумджиев, който беше махленски в непочтено държание и подаде оставка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР