Първото поклонение пред тленните останки на държавния глава, който заедно

...
Първото поклонение пред тленните останки на държавния глава, който заедно
Коментари Харесай

В Иран започна подготовката за погребението на президента Раиси и...

Първото поклонение пред тленните остатъци на президента, който дружно с съпътстващата го делегация, почина откакто хеликоптера, в който той пътува, се разруши, ще бъде в град Тебриз. Траурни шествия са планувани още в градовете Кум, Бирджан, столицата Техеран.

 

Ирански медии, които цитират иракския вицепрезидент, настояват, че същинското заравяне ще се състои на 23 май в Мешхед. В Иран е разгласен петдневен печал.

В идващите 50 дни следва да бъдат проведени президентски избори. Водещи анализатори считат, че ще има напрежение измежду високите етажи на властта в Иран.

 

" Смъртта на президента значи неустановеност измежду високите политически ешeлони в Иран. Ситуацията става още по-рискова, в случай че Израел реши, че в идващите няколко седмици Иран ще бъде ангажиран с вътрешните си въпроси - избори, сформиране на държавно управление. А това значи опция за увеличение на натиска върху Иран и съдружниците му в района, като Хизбула в Ливан. Ситуацията има капацитета да ескалира, тъй като нормално иранците когато са слаби и уязвими, са и нападателни ", показва политологът Али Ваез.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР