Това не е първият инцидент в складове на фирмата. През

...
Това не е първият инцидент в складове на фирмата. През
Коментари Харесай

Коя е фирмата собственик на складовете за фойерверки край Елин Пе...

Това не е първият случай в хранилища на компанията. През 2006 година пожар избухва в складовете ѝ до " Илиенци ". Тогава запалена пиротехника още веднъж провокира гърмеж, само че за благополучие без потърпевши. Фирмата е един от главните мотори на правосъдните офанзиви против възбраната на Столичния общински съвет за потреблението навън на фойерверки.

Справка в обществените регистри демонстрира, че компания " Енигма " е записана през 2001 година, а притежател е Тодор Попов. Компанията предлага както професионална, по този начин и любителска пиротехника.

 

" Фирма " Енигма " е най-голямата компания в България, която прави импорт на огромни количества материали - импорт и реекспорт, изясни Момчил Кръстев - притежател на компания за пиротехника.

Последните оповестени данни демонстрират оборот от малко над 10 милиона лв. и 41 чиновници през 2021 година

 

Централният офис на компанията в София към този момент е затворен, а на вратата е сложена записка, че компанията няма да работи несигурно време.

 

От техния интернет уебсайт излиза наяве, че екипът пиротехници е минал образование при едни от най-хубавите специалисти в света, а описът от събития включва сватби, музикални фестивали и шоу с пиротехника на разнообразни точки по света.

 

Екипът е разполагал с съвременна компютърна система за пускане и синхронизиране на фойерверки. Компанията показва, че е почнала лично произвеждане в Китай и изнася свои артикули в 13 страни. Има открити търговски обекти още в Съединени американски щати, Грузия и Косово. Миналият месец компанията е провела съревнование по фойерверки в Елин Пелин с участници от Сърбия, Румъния и Гърция.

 

" Техните хранилища са най-модерните, най-добре оборудваните, по-точно бяха, и са строени по всички правила и правила ", съобщи Момчил Кръстев - притежател на компания за пиротехника.

 

" Техните хранилища са по-добри от тези на военните ", счита Кръстев.

Според Момчил Кръстев, който е притежател на компания за пиротехника, починалият доцент Петър Шишков е бил един от най-хубавите специалисти.

" Той се занимаваше с тази материя преди мен. Аз съм лицензиран от 1996 година Ходи и изнася лекции по света. Той е експерт. Какво се е случило не мога да кажа ", разяснява още Кръстев.

 

" Това, че той е и учител към Минно-геоложкия университет не е главният му приоритет. Той управлява екипи, архитект е на взривни работи на високо равнище, които водят пиротехнически шоута зад граница. Той е човек с опит ", добави Кръстев.

Във Facebook от Минно-геоложкият университет изрекоха съболезнования към фамилията на доцента. Оттам прецизират, че той е работил по проучвания и разработки на нови експлозиви за работа в лимитирани пространства и при усложнени условия, както и към планиране на специфични врзивни работи. Освен академик, той е бил и съветник, излиза наяве още от поста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР