Студентите от Йейлския университет на пропалестински протест. Снимка: Ned Gerard/Hearst

...
Студентите от Йейлския университет на пропалестински протест. Снимка: Ned Gerard/Hearst
Коментари Харесай

Абсолвенти от Йейлския университет организираха пропалестински протест

Студентите от Йейлския университет на пропалестински митинг. Снимка: Ned Gerard/Hearst Connecticut Media via AP

Десетки завършващи студенти проведоха митинг в Йейлския университет в символ на митинг против израелската война в Газа, финансовите връзки на Йейл с производителите на оръжие и реакцията на университета на пропалестинските демонстрации в кампусите 

Протестът стартира, когато президентът на Йейл Питър Саловей стартира да афишира обичайното показване  колеж по лицей на територията на остарелия кампус на Йейл, изпълнен с хиляди завършващи с шапки и тоги.

Най-малко 150 студенти, които седяха покрай предната част на аудиторията, се изправиха дружно, обърнаха тил на сцената и напуснаха церемонията. Много от протестиращите носеха дребни флагове с лозунги като " Книги, а не бомби " и " Откажете се от войната ". Някои носеха червени латексови ръкавици, символизиращи окървавени ръце. Други надписи гласяха: " Откажете се от обвиняванията " и " Защитете свободата на словото " по отношение на 45-те души, задържани при полицейските репресии предишния месец при демонстрации в и към кампуса в Ню Хейвън, Кънектикът.

Излизането провокира окуражаващи възгласи  от състудентите, само че другояче митингът беше кротичък. От трибуната не беше упоменато нищо за него.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР