Днес облачността над голяма част от Централна и Източна България

...
Днес облачността над голяма част от Централна и Източна България
Коментари Харесай

Ники Василковски предупреди кога да очакваме гръмотевични бури и градушки

Днес облачността над огромна част от Централна и Източна България ще е незначителна. В западните региони обаче към обяд ще се оформят гръмотевични облаци. В часовете до вечерта ще има къси, на моменти интензивни, местни превалявания с капацитет за градушка. Ще се резервира относително топло с преобладаващи дневни температури сред 22 и 27 градуса.

В сряда и четвъртък гръмотевичните процеси ще продължат, по-интензивно през първия от двата дни. Облачността ще се задържи променлива с местни превалявания, на места краткотрайно интензивни, още веднъж с риск от градушки. Явленията ще обиден най-вече Западна и Централна България, в източните региони разстройствата ще са минимални. В температурно отношение в регионите с дъжд ще има чувство за по-хладно време, само че аномалии не се чакат. Показанията на термометрите ще се движат сред 20 и 25-26 градуса, разяснява Ники Василковски пред Нова тв.

На 24 май метеорологичната конюнктура ще е без смяна – с повече разкъсвания на облаците на разсъмване до обяд и с условия за следобедни местни превалявания с гръмотевична интензивност. Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви с краткотрайни следобедни нараствания на облачността. Дневните температури ще са сред 22 и 27 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР