Шефът на Facebook Марк Зукърбърг коментира, че социалната мрежа била

...
Шефът на Facebook Марк Зукърбърг коментира, че социалната мрежа била
Коментари Харесай

Зукърбърг защити Facebook от нападките на Тръмп

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг разяснява, че обществената мрежа била мощ за положително по време на акцията за президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, защото е дала глас на повече хора , след като и да било преди, в това число на претенденти, служела като главно средство за връзка на претендентите и призовала хората да излязат и да гласоподават .

 Тръмп причисли и „ Фейсбук” към „ подправените медии”
Тръмп причисли и „ Facebook ” към „ подправените медии ”

" Facebook " постоянно е бил анти-Тръмп

Зукърбърг посочи в обява във " Facebook ", че американският президент Доналд Тръмп не бил прав, когато споделя, че " Facebook " постоянно е бил срещу него .

" Либералите пък настояват, че сме помогнали на Тръмп ", показва той в обявата, като добавя: " И двете страни са смутени от хрумвания и наличие, което не харесват . Ето по този начин наподобява платформа за всички хрумвания. "

Зукърбърг също по този начин съобщи, че е сбъркал, когато съобщи, че концепцията, че " Facebook " е повлиял на предизборната акция, е била налудничава.

" След изборите направих коментар, че считам за налудничава концепцията, че дезинформация от страна на " Facebook " е трансформирала изхода от изборите. Определянето на това като налудничаво беше надменно и аз скърбя . Това е прекомерно значим въпрос, с цел да бъде подценяван. Ала данните, с които разполагаме, постоянно са показвали, че по-широкото ни въздействие - от предоставяне на глас на хората, до предоставяне на опция на претендентите да споделят директно и до подпомагането на милиони хора да гласоподават - изигра доста по-голяма роля в тези избори ", разяснява той във " Facebook ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР