Руска делегация е на посещение в КНДР тази седмица. Това

...
Руска делегация е на посещение в КНДР тази седмица. Това
Коментари Харесай

Руска делегация пристигна на посещение в КНДР

Руска делегация е на посещаване в КНДР тази седмица. Това оповестиха държавните медии на Северна Корея във вторник.

Визитата е последната от поредност сред двете страни след срещата на върха на техните водачи през септември.

Делегацията, водена от Григорий Рапота, член на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията на Русия и ръководител на парламентарната група за другарство сред Русия и Северна Корея, дойде в Пхенян в понеделник, заяви Корейската централна осведомителна организация (KCNA).

Не се дават повече детайлности на този стадий.

Руското посолство в Северна Корея заяви новината за идването на делегацията посредством канала си в Telegram, като уточни , че те ще останат в Пхенян до петък.

През този интервал двете страни ще обсъдят въпроси на парламентарното взаимоотношение и ще очертаят проекти за бъдещи контакти, се споделя в обявата.

Посещението на делегацията пристигна, когато Северна Корея и Русия уголемяват съдействието си в редица области след рядката среща на върха сред техните водачи през септември.
 Русия скрито доставя петролни артикули на Северна Корея
Русия скрито доставя петролни артикули на Северна Корея

Кремъл заобикаля глобите

В събота севернокорейска делегация от граничния град Расон на страната се завърна вкъщи след едноседмично посещаване в Далечния изток на Русия.

Миналата седмица Олег Кожемяко, губернаторът на съветския североизточен район Приморски край, сподели след среща с делегацията на Севера, че пътническите влакове, свързващи Владивосток със Севера, ще бъдат обновени след години на прекъсване, обвързвано с пандемията от COVID-19.

През февруари Ким Су-Гил, заместник-член на политическото бюро на Работническата партия, и други делегати посетиха Русия по покана на ръководещата съветска партия " Единна Русия ". По това време Ким се срещна с водача на Руската комунистическа партия Генадий Зюганов.
 КНДР продължава да отхвърля за свои оръжия в Украйна
КНДР продължава да отхвърля за свои оръжия в Украйна

Според Пхенян, оръжията не са за експорт, а против Южна Корея

Припомняме, че двете страни бяха подложени на критика поради оръжията, употребявани от съветските войски във войната в Украйна. 

че изпраща такива оръжия. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР