Премиерът Борисов опроверга фалшивите новини за въвеждане на извънредно положение

...
Премиерът Борисов опроверга фалшивите новини за въвеждане на извънредно положение
Коментари Харесай

Борисов опровергава фалшиви новини за извънредно положение

Премиерът Борисов опроверга подправените вести за въвеждане на изключително състояние и нови ограничавания в страната .

" Държавата е готова за тази вълна на ковид. Затова първо ваксинирахме докторите и медицинските лица, с цел да имаме войска, която да се изправи и да лекува . Осигурени са всички нужни медикаменти, тъй като за нас най-важното е здравето и спокойствието на пациентите ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на съвещанието.

По думите на премиера задължението на изпълнителната власт е изпълнен и е обезпечено финансиране за битката с епидемията до май месец.

" Следващото държавно управление и парламент ще решат по какъв начин да продължи финансирането на системата отсега нататък. Това е демокрацията ", отсече министър-председателят.

Направено е и всичко належащо за провеждането на парламентарните избори.

Държавата е готова за тази вълна на епидемията - обезпечени са задоволително количества ремдесивир, здравната системата разполага и с всички нужни лекарства, дезинфектанти и О2 за лекуването на пациентите с новия вирус. Лекарите и медицинските лица са имунизирани и това е било целеустремено.

България чака 230 000 дози ваксини против COVID-19 до края на тази седмица и 700 000 дози до края на април. До края на седмицата се чакат над 10 000 флакона ремдесивир, за които държавното управление отпусна финансиране от 80 милиона лв.. Осигурени са и средствата за спомагателните хонорари на всички чиновници на първа линия в борбата с COVID-19.

Това е докладвано на работно заседание в Министерски съвет, в което участваха министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и представители на Националния действен щаб.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР