Полицията следи и санкционира речта на омразата в социалните мрежи,

...
Полицията следи и санкционира речта на омразата в социалните мрежи,
Коментари Харесай

Вечер: Внимавайте какво пишете във Facebook за България! МВР следи и наказва речта на омразата

Полицията следи и глоби речта на омразата в обществените мрежи, обвързвана с настоящите събития в България, съобщи вътрешният министър Оливер Спасовски, откакто посланикът на страната в България беше осведомен през вчерашния ден за съответни групи във Фейсбук.

Спасовски сподели, че си сътрудничи с българските си сътрудници по тази тематика и че речта на омразата се следи от близко, за което към този момент текат съответни следствени дейности.

"Ние ги следим, подхванати са избрани проверяващи дейности за избрани групи във Фейсбук и други мрежи. И това е освен за обстановката, само че и като цяло, тъй като казусът с речта на омразата е сериозен, той основава неприятности в други страни, макар че в този интервал е малко по-силно изразен заради обстановката, " сподели Спасовски.

От Министерство на вътрешните работи споделят, че изрично осъждат всевъзможни провокации и прояви на ненавист, които не са в полза на връзките сред двете страни.

По-рано македонското държавно управление инициира процедура за освобождение на Зоран Иванов от поста президент и член на надзорния съвет на Агенцията за медийна информация заради издание на фейсбук статус с обидно наличие за българския министър Захариева.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР