Космическите изследвания (наричани понякога и космически проучвания) са научни изследвания

...
Космическите изследвания (наричани понякога и космически проучвания) са научни изследвания
Коментари Харесай

Нова надпревара за космоса - най-големите космически агенции

Космическите проучвания (наричани от време на време и галактически проучвания) са научни проучвания най-много на околоземното галактическо пространство, които с изключение на за опознаване на незнайно, способстват и за напредъка на разнообразни сфери от физиката, математиката, медицината, биологията и така нататък

ВИЖТЕ БЪЛГАРКАТА, КОЯТО ИЗСТРЕЛВА РАКЕТИ В КОСМОСА

В момента на земята работят десетки галактически организации, като през последното десетилетие в този бранш се появиха и сполучливо заработиха и доста частни компании занимаващи се с разработка на галактически технологии и осъществяване на научни проучвания свързани с космоса.

Какво в действителност се случва с тялото ни в Космоса

Всяка галактическа организация има избрани правила и политика според от финансовите и техническите и опциите за развиване.

Повечето от тях употребяват новаторски принадлежности и технологии, които към момента не са внедрени в обществения бранш.

Надпреварата за преодоляване на космоса продължава и през днешния ден и в нея се включват от ден на ден играчи – държавни и частни компании.

Ето кои са 7-те най-хубави и развити галактически организации в настоящо време.

7. SpaceX

SpaceX е първата сполучлива частна галактическа компания, учредена от Илон Мъск през 2002 година През последните няколко години тя доби известност, поради сполучливо осъществените си планове на ракетни мотори, ракети носители за неведнъж потребление Falcon-9 и Falcon SuperHeavy, и на галактическите капсули Dragon.

Плановете на SpaceX за полет до Марс, също привлякоха публичния интерес.

Български инженер създава ракети в компанията Space X

10 от най-откачените неща, в които има вяра Илон Мъск

Тъй като това е частна компания, методите и на финансиране, достъпността до ресурсите и в последна сметка задачите и, се разграничават от тези на държавните галактически организации. До момента SpaceX не е произвела нито един спътник и към този момент няма упоритости да работи в тази тенденция.

Основната цел на компанията е понижаване на транспортните разноски на ракетите и галактическите апарати, и колонизация на Марс в близко бъдеще.

Вижте цялата ранглиста във видеото нагоре



През 2017 година SpaceX подписа контракти с две частни лица за изпращане на галактическата капсула Dragon в траектория към луната и връщането и на земята.

Ако проектите и се осъществят, това може да бъде първата туристическа лунна екскурзия.

6. Китайско национално галактическо ръководство (CNSA)

Китайското национално галактическо ръководство (CNSA) дава отговор за развиването и планирането на галактическите действия на Китай. То е основано през 1983 година, със седалище в Пекин. Китай разполага с 4 космодрума, най-новият от които е ситуиран на тропическия остров Хайнан.

Общият годишен бюджет на CNSA е към 2 милиарда $ за 2017 година

От 2012 година общо 8 китайци са пътували в космоса за разнообразни планове. FY 2011 и FY 2013 са главните план, върху които работи организацията, като през 2011 година сполучливо изстреля своя галактическа станция в околоземна орбита (Tiangong-1), а през 2013 сполучливо изпрати на луната собствен галактически уред (Chang'e 3).


5. Индийска организация за галактически проучвания (ISRO)

ISRO е индийската държавна галактическа организация, основана през 1969 година и техният лозунг е "космическа технология в услуга на човешкия тип ".

Общият годишен бюджет на ISRO е 1.4 милиарда $ за 2017 година

Организацията е осъществила разнообразни огромни галактически задачи на национално и интернационално равнище.През 2008 година те изстреляха сполучливо своята първа ракета Chandrayaan-1 за отдалечено проучване на луната.

Предсказанието на Ванга за 2018 година, което обърка учените

НАСА откри 7 планети, които може да поддържат живот

Освен това на 24 септември 2014 година ISRO съумя да изпрати галактически уред на орбита към Марс още от първия опит.Общият размер на разноските за тази задача е 75 млн. $, което я прави най-икономичната задача на Марс до този миг.

На 15 февруари 2017 година ISRO изведе в орбита 104 спътника с една единствена ракета (PSLV-C37) и направи международен връх.

От тези 104 спътника един е 714 килограмов главен сателит за наблюдаване на Земята и 103 по-малки "нано спътника ", които тежат 664 кг общо.

„ Следваща цел: Марс “ оказват помощ на дете да стане идващият български космонавт

Учени желаят да се промени дефиницията какво е планета

Индийското държавното управление означи, че е предостатъчно от напредъка на ISRO и разгласи 23% нарастване на годишния им бюджет.

На 5 юни 2017 година те изстреляха ракетата GSLV Mk III, носеща информационен спътник GSAT-19. Тази задача доближава Индия до новото потомство ракети и сателитни благоприятни условия.

4. Японска организация за аерокосмически проучвания (JAXA)

JAXA е националната японска галактическа организация. Основана е на 1 октомври 2003 година посредством сливането на трите самостоятелни организации в една. Нейният лозунг е „ Да достигнем небето. Да проучим космоса. “

Япония изстрелва своя първи сателит Ошуми през 1970 година с ракета-носител Ламбда.

Учени ще създадат първата фотография на черна дупка

Астрономи откриха първия пулсар бяло джудже

Агенцията дава отговор за проучването, създаването и изстрелването на спътници в орбита, провежда и приготвя задачи като проучване на метеорити и допустима човешка задача на Луната.

Общият годишен бюджет на JAXA е 1.4 милиарда $ за 2017 година

Япония извежда галактическите си апарати от галактически център Танигашима (Tanegashima Space Center) благодарение на ракета-носител H-IIA.

Под повърхността на Марс може да има остатъци от живот

Най-големите рискове за индивида на Марс

3. Европейска галактическа организация (ESA)

Европейската галактическа организация е европейска междуправителствена организация за галактически проучвания, учредена през 1975 година и включваща 22 страни-членки.

Тя наброява към 2 000 сътрудници и има годишен бюджет 6.8 милиарда $ за 2018 година

Космодрумът на Европейската галактическа организация е в Куру, Френска Гвиана и е ситуиран покрай екватора, като по този метод се улеснява достъпът до геостационарни орбити.

Учени направиха подробна карта на Млечния път

Вселената може да има 10 пъти повече галактики от предстоящото

През последните години Европейската галактическа организация, със своята ракета-носител Ариана 5, се утвърди като водач в извеждането на търговски спътници и се трансформира в главен съперник на НАСА. Наред с тези задания, ESA извършва и доста научни задачи за проучването на Земята и планетите от слънчевата система.

България не е член на ESA само че има статут на европейска кооперираща страна, което дава на страната ни опцията да употребява инфраструктурата и услугите на Европейската галактическа организация за реализирането на своите национални галактически планове.

2. Руска федерална галактическа организация (Роскосмос)

Роскосмос е съветска държавна организация за галактически проучвания и общо галактическо изследване. Тя е основана през 1992 година, наследявайки ресурсите на руската галактическа стратегия.

Общият годишен бюджет на Роскосмос е 2.2 милиарда $ за 2018 година

Някои от огромните им планове през последните години са „ Връщане към Луната “ (стартирал 2014 г.), „ Връщане към Венера “ (2016), GLONASS (група от 24 разнообразни спътника), нов метеорологичен сателит, галактическия ракетен комплекс „ Ангара “, симулация на задача до Марс „ Марс 500 “ и други

Вижте гледка от Марс в 4 милиарда пиксела

Глетчери на Марс може да поддържат човешките бази

Независимо от проблемите на прехода, Руската галактическа организация остава главен фактор в проучването и преодоляването на космоса.

В момента Роскосмос е единствената организация, която реализира изпращане на астронавти до Международната галактическа станция със кораби „ Союз “.



1. Национално ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (NASA)

NASA е е американска държавна организация, виновна за националната стратегия за галактически проучвания. Създадена е през 1958 година

Тя е най-голямата галактическа организация с голям бюджет – 19.1 милиарда $ за 2018 година

Едни от най-големите резултати в научните галактически проучвания са реализирани точно от NASA.

Агенцията харчи доста за чисто научни галактически проучвания и задачи и способства за проучването на близкия космос, планетите и спътниците в слънчевата ни система и така нататък

Колко бихме оживели на всяка планета от Слънчевата система

НАСА сподели първия комплект за гримиране в космоса

Сред най-големите осъществени стратегии на NASA са Skylab, Space Shuttle и Apollo с която реализираха пилотирано кацане на Луната.

Агенцията се концентрира основно върху проучването на Земята посредством система за отдалечено наблюдаване, проучване на детайлите на слънчевата система, астрофизика (като теорията за огромния взрив), напреднала роботизирана задача като New Horizons и доста други.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР