Гледането на мярката за неотклонение на финансовата директорка на китайската

...
Гледането на мярката за неотклонение на финансовата директорка на китайската
Коментари Харесай

След ареста в Канада финансова директорка на Хуавей се яви в съда

Гледането на мярката за неотклонение на финансовата директорка на китайската компания Huawei Technologies Co Ltd Мън Ванчжоу, арестувана във Ванкувър, ще продължи на 10 декември. Мън Ванчжоу се яви през вчерашния ден в съда във Ванкувър, където бе арестувана на 1 декември.
Мън Ванчжоу се яви през вчерашния ден в съда във Ванкувър, където бе арестувана по искане на Съединени американски щати, до момента в който сменя полет на път за трета страна. Тя е упрекната от американското правораздаване, че е прикривала връзките на компанията с компания, която се опитвала да продаде съоръжение на Иран в нарушаване на американските наказания, съобщи канадски прокурор по време на правосъдното съвещание, траяло пет часа.

Американските управляващи упорстват за изгонването на задържаната в Канада финансова директорка на Huawei Мън Ванчжоу.Това съобщи юристът, представляващ държавното управление на Канада, в съда във Ванкувър, който трябваше да реши дали да я пусне под гаранция, съобщи ДПА. 46-годишната Мън, която е член на борда и щерка на създателя на компанията Жън Чжънфей, бе задържана във Ванкувър на 1 декември по искане на американските управляващи.

Съдията е декларирал, че в понеделник ще изслуша спомагателни доводи на отбраната, настояваща за освобождение под гаранция. Прокуратурата изиска задържане под стража, защото съгласно нея Мън може да напусне Канада и да избяга отвън обсега на правораздаването. До понеделник Мън остава в ареста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР