В дневния ред е предвидено изслушване на служебния премиер Димитър

...
В дневния ред е предвидено изслушване на служебния премиер Димитър
Коментари Харесай

Заради казуса с актуализацията на пенсиите: НС заседава извънредн...

В дневния ред е планувано чуване на служебния министър председател Димитър Главчев по отношение на появилата се в общественото пространство информация и план на решение на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт, който планува осъвременяването на пенсиите от 1 юли да се промени от 11% на 10 %, поради по ниската инфлация.

 

Предложението е на ПП-ДБ и планува представителите на Министерския съвет в надзорния съвет на Национален осигурителен институт да поддържат осъвременяването на пенсиите с 11%. Вчера обществената комисия отхвърли проекторешението, тъй като още предходната седмица надзорният съвет на Национален осигурителен институт към този момент поддържа това нарастване.

Според част от народните представители изключителното съвещание ще бъде употребявано за предизборни цели и е безсмислено, само че по закон, в случай че са събрани повече от 48 подписа, съвещанието следва да се организира.

 

В дневния ред на депутатите е и освобождение от служба на инспектора в Инспектората към Висшия правосъден съвет Александър Мумджиев, който беше махленски в непочтено държание и подаде оставка.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР