Ниските доходи и високите разходи за енергия поставят в България

...
Ниските доходи и високите разходи за енергия поставят в България
Коментари Харесай

България е лидер по енергийна бедност в ЕС

Ниските приходи и високите разноски за сила слагат в България на дъното -  измежду европейските страни с максимален дял на семействата, които не могат да поддържат дома си съответно топъл, осведоми БНР.

 

От отопление пестят работещи небогати, които съгласно последните данни на Националния статистически институт за 2023 година са 10%, и пенсионерите с пенсия под линията на беднотия, които са покрай 350 000 души.

 

92% от постройките у нас с невисок клас на енергийна успеваемост и едвам 4% от многофамилните здания са санирани по националните стратегии, дружно с утвърдените в първата фаза 3400.

 

Въпреки релативно най-ниските цени на енергийните носители в България делът на разхода за сила от разполагаемия приход на семействата остава най-голям измежду всички страни членки в Европейския съюз.

 

Докладът предлага въвеждане на механизъм за обществена търпимост на цените на електрическата енергия при либерализацията на пазара, който да разписва ясна канара на диференциране на поддръжката съгласно приходите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР