Чуждопоклоннство, продажност, обезверяване, обществен разкол - все неща, от които

...
Чуждопоклоннство, продажност, обезверяване, обществен разкол - все неща, от които
Коментари Харесай

Радев: Развитието на въоръжените сили не търпят дилетантщина и лекомислие

Чуждопоклоннство, подкупност, обезверяване, публичен ерес - все неща, от които обичайно страдаме, само че, за които скъпо плащаме, съобщи президентът

На светлия християнски празник, след 3 години спиране още веднъж на площада са издигнати представителните роти на българската войска, сподели президентът Румен Радев по време на церемонията по случай Деня на храбростта и празникът на Българската войска.

В Европа бушува война, невиждана по мащаби, България навлезе в тези рискови времена след години на необразовани и користни опити с въоръжените сили. С насаждани илюзии, че войните са част от предишното, че попрището на военнослужещия е безперспективно, а армията е отживялост. Политическият хайлайф дълго пренебрегваше рисковете в страната за сигурност.

Като президент, висш главнокомандващ на въоръжените сили, като офицер и пълководец от Българската войска, желая да заявя, че развиването на въоръжените сили не търпят лековерие и дилетантщина. Достатъчно са печалните образци в предишното, когато българският боец и българският народ са плащали политическата изгода и лековерие, липса на предвидливост. Има един исторически принцип - една цитадела най-лесно се завладява от вътрешната страна, съобщи Радев.

Чуждопоклоннство, подкупност, обезверяване, публичен ерес - все неща, от които обичайно страдаме, само че, за които скъпо плащаме. В деня на Св. Георги Победоносец означаваме единението на народ и войска. Припомняме, че би трябвало да съхраним, да опазим нашия дом и просвета, сподели още президентът.

Нека не забравяме, че 6 май е ден на храбростта, която всеки българин носи в себе си, добави още Радев.

Президентът пожела здраве, мир и благоденствие на жителите.

Чест и популярност за българската войска и всички храбри българи!, приключи речта си Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР