Американски и южнокорейски войски започнаха ограничени военни учения вместо големите

...
Американски и южнокорейски войски започнаха ограничени военни учения вместо големите
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея започват ограничени съвместни военни учения заради Пхенян

Американски и южнокорейски войски започнаха лимитирани военни учения вместо огромните взаимни пролетни военни маневри, с цел да подкрепят напъните за дипломатическо решение със Северна Корея, заяви представител на министерството на защитата на Съединени американски щати, представен от ДПА.

Съвместните учения " Дон Мен " ( " Съюз " ) са резултат от трансформираните предходни пролетни учения " Кий ризолв " и " Фоул ийгъл ". Те ще се съсредоточат върху стратегически, оперативни и тактически аспекти на главните военни интервенции на Корейския полуостров ", се споделя в изказването, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Тези учения са решаващи за поддържането и укрепването на съюза ", споделиха ръководителят на обединявания комитет на шеф щабовете военачалник Пак Хан-кхи и командващият на обединените сили военачалник Робърт Ейбрамс.

Южнокорейският министър на защитата Джон Кьон-ду и американският му сътрудник Патрик Шанахан се договориха в събота, че " Кий ризолв " и " Фоул ийгъл " повече няма да се организират.

Пентагонът заяви, че решението отразява взаимно " предпочитание за понижаване на напрежението и поддръжка на дипломатическите ни старания да реализираме цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров по финален, предстоящ на инспекция метод ".

Президентът а Съединени американски щати Доналд Тръмп подлага на критика ученията като ги назова " доста скъпи " и " провокационни " към Северна Корея, а Пхенян гневно ги подлага на критика като част от опит за завземане на КНДР.

Съобщението за новите учения беше направено откакто в четвъртък Тръмп си потегли с празни ръце от натоварената с огромни упования среща на върха в водача на КНРД Ким Чен-ун във Виетнам.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин сподели, че страната му би трябвало да поеме ролята на медиатор сред Вашингтон и Пхенян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР