Правителството на Нидерландия ще разгледа възможността за доставка на изтребители

...
Правителството на Нидерландия ще разгледа възможността за доставка на изтребители
Коментари Харесай

За Нидерландия няма проблем да предостави F-16 на Украйна, ако поиска Киев

Правителството на Нидерландия ще прегледа опцията за доставка на изтребители F-16 на Украйна, в случай че Киев изиска това, оповестява нидерландският вестник " Ен Ел таймс ", представен от.

По време на парламентарен спор нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра съобщи, че кабинетът ще прегледа такова искане с " отворен разум ".

В Давос министърът на защитата Кайса Олонгрен пък уточни, че Нидерландия е подготвена да помогне за заплащането на модерните танкове " Леопард 2 ", които други страни изпращат в Украйна. " Това сигурно е нещо, което сме подготвени да създадем ", увери тя пред " Блумбърг ".

По думи на Хукстра " няма табута " за доставката на постоянно съоръжение.

Тя уточни, че страната ѝ изпраща единствено въоръжението, които Украйна изиска. В момента Киев се нуждае основно от тежки оръжия. От известно време страната желае съвременни бойни танкове. Полша и Финландия желаят да изпратят немски танкове " Леопард 2 ", само че за задачата би трябвало да получат позволение от Берлин.

Германското държавно управление е под мощен напън да позволи доставката на тези танкове за Украйна.

Нидерландия е подготвена да помогне за заплащането на танковете в Украйна, само че доставката би трябвало да се извърши в границите на европейска или натовска коалиция, посочи Олонгерн в Давос.

" Очакваме позицията на Германия по този въпрос, само че аз поддържам опитите за намиране на решение и изпращането на танкове в Украйна. Всеки път сме показвали, че сме в положение дружно да осигурим на Украйна това, от което има потребност ", акцентира тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР