Протестите по столичния булевард Патриарх Евтимий продължават и тази седмица.

...
Протестите по столичния булевард Патриарх Евтимий продължават и тази седмица.
Коментари Харесай

Продължават протестите заради новата организация на движението в София

Протестите по столичния бул. „ Патриарх Евтимий ” не престават и тази седмица. От през днешния ден обаче блокираните точки са две - едната остава кръстовището на „ Патриарх Евтимий ” и „ Фритьоф Нансен ”, а другата - кръстовището на „ Патриарха ” и „ Васил Левски ”. Исканията са без смяна - да бъде спрян планът за осъществяване на новата организация на придвижването в центъра.

Тази заран кметът на Район „ Триадица ” Димитър Божилов се разгласи против измененията в центъра, като уточни пет съответни оферти. Същото направи преди повече от седмица и кметът на Район „ Средец ” Трайчо Трайков.

Припомняме, че в петък Административният съд в София подреди неотложно дейностите по осъществяване на новата организация на придвижване да бъдат неотложно спрени, през днешния ден Столичната община апелира това решение.

По искане на ГЕРБ на 23 май ще бъде свикано изключително съвещание на Столичния общински съвет, на което още веднъж да бъде разискван планът.

„ Твърди се, че новата организация на придвижване не се прави на база на закони или административен акт, което не е правилно. Защото считаме, че Законът за пътищата и Законът за придвижване по пътищата доста ясно дават и разпореждат отговорността по ръководството на пътищата, на организацията на придвижване по пътищата на кмета на Столичната община. Именно в границите на неговите пълномощия, с негови заповеди, се правят и се правиха въпросните реорганизации на придвижването в центъра на София ”, уточни общинският консултант от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

„ Ние желаеме това изключително съвещание, с цел да изслушаме кмета и неговия екип, зам.-кмета Павлов. Хората, които не застанаха пред хората да обяснят какви са техните проекти, а скришно и по терлици започнаха този ремонт и новата организация. Още на 16 април Васил Терзиев написа в собствен пост в обществените мрежи, че в случай че инцидентно има нова организация, а освен асфалтиране, ще има необятна социална полемика ”, разяснява общинският консултант от ГЕРБ Антон Хекимян.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР