Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че ситуацията в Харковска

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че ситуацията в Харковска
Коментари Харесай

Зеленски: Ситуацията в Харковска област е под контрол, западната помощ е твърде бавна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че обстановката в Харковска област, където Русия отвори нов фронт преди десетина дни, е под надзор. В изявление за организация Ройтерс обаче Зеленски прикани за следващ път за промяна на цялостния метод в процеса на обявление и даване на военна помощ за страната му от Запада.

Той сподели, че светът не би трябвало да не помни, че Русия също натиска мощно и на изток. Силите на Украйна към този момент са разпръснати по дългата над 1000 км фронтова линия, само че ще отнеме време, с цел да се приготвят новобранци за борба в границите на нова мобилизационна акция, сподели Зеленски, представен от БНР.

Сега всяко решение за помощ закъснява минимум с една година, уточни украинският президент. Той разказа доставката на помощта, по-специално на средства за противовъздушна защита, като системите Patriot, на които Украйна разчита в огромна степен във войната си с Русия, като " една огромна крачка напред, само че преди този момент две крачки обратно ".

" Всяко решение, до което ние, а по-късно и всички дружно стигаме, закъснява с към една година. Ако бяхме получили системи Patriot още първоначално, когато още нямаше толкоз съветски дронове, щяхме да смъкваме ракетите им и те щяха да се откажат да обстрелват толкоз масирано енергийната ни инфраструктура. Нямаше да има прекъсвания на тока и щяхме да сме в положение да опазим множеството от потенциала си за генериране на сила. Но това е - всяка огромна крачка напред, е предшествана от две крачки обратно. Трябва да променим това. ", уточни Зеленски.

Пред Ройтерс Зеленски предложи способи, по които съдружниците биха могли да оказват помощ по-пряко, в това число посредством събаряне на съветски ракети над украинска територия при избрани условия.

" Руснаците употребяват 300 самолета на територията на Украйна. Имаме потребност от минимум 120, 130 самолета, с цел да устоим в небето ", добави Зеленски, имайки поради самолетите Ф-16, някои от които той се надява скоро да бъдат употребявани в борба.

Украинският водач също по този начин сподели, че Киев договаря с интернационалните сътрудници да употребяват оръжията си, с цел да нанесат удари по съветска военна техника на границата и по-нататък в съветската територия.

" Засега обаче няма нищо позитивно ", означи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР