Снимка: БулфотоСмятам, че имаше много задкулисни действия по време на

...
Снимка: БулфотоСмятам, че имаше много задкулисни действия по време на
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: БСП - Варна иска оставките на Корнелия Нинова и Кирил Добрев

Снимка: Булфото

" Смятам, че имаше доста подмолни дейности по време на изборите за кмет на Варна. Факт е, че и общинските съветници бяха увеличени устойчиво с цел да няма огромна разлика ГЕРБ-БСП Варна беше третият по величина град в който Българска социалистическа партия можеше да завоюва, това е и единствения град в който партията е печелила три пъти и фактически считам, че тази смяна можеше да се случи ". Това заяви Борислав Гуцанов, ръководител на БСП-Варна в предаването " Беновска пита " по Канал 3.

" Доста въпроси остават в едно задкулисие ", акцентира той. " Дали Българска социалистическа партия спечелихме тези избори, тъй като от медиите се говореше, че сме ги спечелили и това е доста рисково. Изключително значимо е да се създадат верните разбори, за това което се случи - 520 хиляди гласоподаватели сме изгубили от предишните избори до сегашните. Изгубихме и евроизборите. Тази наклонност е извънредно рискова. В 50 % от страната Българска социалистическа партия няма посланичество, ние ставаме една районна партия. Борим  се да отидем на балотаж или да спечелим изборите? ", запита се Гуцанов.

" Не единствено мое е настояването на г-жа Корнелия Нинова и господин Кирил Добрев, а на градския съвет на Варна и към този момент има решение за тези оставки. Този път, по който сме тръгнали не е верния за Българска социалистическа партия. Ние считаме че личностните спорове водят към бездна. Градският съвет на Варна желае оставките на Нинова и Добрев, формален факт е и като решение ще бъде входирано персонално от мен ", акцентира той.

" Смятам, че на пленума ще получа тази поддръжка, тъй като тук приказваме за правила, ще загубим и най-ценното, което свърши Българска социалистическа партия през последните 30 години и в действителност считам, че ще получа тази поддръжка. Тук не става въпрос за персонални мои упоритости, аз съм минал през всички стълбици на Българска социалистическа партия. Трябва да се готвим за парламентарните избори и да спрем да се занимаваме с личностните проблеми ", безапелационен бе  Гуцанов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР