Снощи украинският президент направи традиционното си видеообръщение към народа. В

...
Снощи украинският президент направи традиционното си видеообръщение към народа. В
Коментари Харесай

Зеленски: Западът не е експедитивен в подкрепата си за Украйна

Снощи украинският президент направи обичайното си видеообръщение към народа. В него той отново подчерта незабавната нужда на страната му от оръжия за противовъздушна защита, съобщи ДПА.

Украйна най-спешно се нуждае от повече системи за противовъздушна защита и западни изтребители, съобщи Зеленски. 

" За страдание свободният свят няма бързина по тези два въпроса ", сподели той и добави, че с помощта на въздушното си предимство Русия е в положение да унищожи украинските градове и отбранителни позиции с планиращи бомби. 

Според Зеленски руснаците интензивно употребяват разрушителна тактичност на фронтовата линия край Харков и в източната част на Украйна, в Донецка област, в посока Часов Яр и Покровск.

През последните дни Зеленски към този момент няколко пъти изиска доставката на две спомагателни системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", напомня ДПА. 
Той съобщи, че това ще обезпечи по-добра отбрана на Харков, който неведнъж е бил нападнат от въздуха. Градът в Североизточна Украйна е един от най-тежко засегнатите от войната.

Споменатите от Зеленски изтребители бяха обещани на Украйна преди една година. Според формалната информация обаче Ф-16 към момента не са пристигнали, написа Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР