Извънредно заседание на парламента ще се проведе днес по искане

...
Извънредно заседание на парламента ще се проведе днес по искане
Коментари Харесай

Депутатите се събират извънредно днес в парламента заради пенсиите

Извънредно съвещание на Народното събрание ще се организира през днешния ден по искане на ПП-ДБ. 

В дневния ред народните представители ще имат три точки за разглеждане. Първата точка е чуване на служебния министър-председател Димитър Главчев по отношение на индексирането на пенсиите. 

Втората точка произтича от първата и е обвързвана с нарастването на парите за пенсионерите. В последните две седмици представители на " Продължаваме промяната " упрекнаха служебния кабинет, че няма да осъвремени парите за пенсионерите с 11%, както е заложено в бюджета съгласно така наречен " швейцарско предписание ", а с 10%. 

През миналата седмица Надзорният съвет на Националния застрахователен институт одобри решение за нарастване на пенсиите с 11%. Въпреки това обаче представителите втората политическа мощ упорстват за категорично решение на законодателния орган, с цел да подсигуряват реализирането на нарастването. 

Като трета точка в дневния ред се планува народните представители да прегледат настояването за освобождение на Александър Мумджиев от Инспектората към Висшия правосъден съвет. Причината за това е постъпилата информация за непочтено държание от висшия магистрат, уронващо престижа на правосъдната власт. 

Депутатите стартират работа тъкмо в 13:00 часа, заяви blagoevgrad24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР