Под ударите на промените, ще попаднат всички правоохранителни, разузнавателни и

...
Под ударите на промените, ще попаднат всички правоохранителни, разузнавателни и
Коментари Харесай

Тайно уволняват над 5000 служители от МВР

Под ударите на измененията, ще попаднат всички правоохранителни, разследващи и профилирани служби и организации.

Така, по искане на финансовото министерство, ще бъдат „ отрязани главите “ на всички висококвалифицирани чиновници. Куриозното е, че съгласно измененията, те сами ще би трябвало да подават заявки за уволнения заради несъответственост, написа FROG NEWS.

Заради готвената балтия на дългогодишните чиновници, всички служители на реда безусловно са настръхнали. Те са безапелационни, че ще се вдигнат на протест, в случай че измененията бъдат признати. Интересното е, че полицейските синдикати, които са няколко на брой, сега се държат като упоени. Нито една организация не е надигнала глас в отбрана на членовете си.

Най-опитните хора, минали специализации в чужбина, ще бъдат махнати, а службите „ обезкървени “. „ Законът е лустрация в същинския смисъл на думата. Той дискриминира едни хора за сметка на други. В същото състояние са балетистите и балерините. Но за тях няма да има промени. Заприличахме като във кино лентата „ Селянинът с колелото “: За свине не може, а за кучета и котки може! “.

Голямо напрежение в Министерство на вътрешните работи има и поради обстоятелството, че чиновниците, които получават пенсия и заплата, само че са назначени по закона за Министерство на вътрешните работи, ще останат на работа. Не е загадка, че болшинството са шефове на основни и регионални дирекции. „ Те са админи. Защо не са назначи по закона за държавния чиновник “, питат източниците ни. Те са безапелационни, че всичко това се прави, с цел да се запазят политическите назначения от една страна, а от друга да се махнат специалистите, като на техните места се курдисат отново „ свои хора “.

Според наши източници въпросният законопроект ще бъде разискван в неделя на закрито съвещание на Министерски съвет. Промени в Министерство на вътрешните работи се опита скрито да пробута и Румяна Бъчварова по време на кабинета „ Борисов 2 “. Последваха серия от митинги. Засегнатите от измененията са решили да отнесат въпроса до президента Румен Радев. „ Като са ме обучили и ме хвърлят на улицата, аз къде да отида? При бандитите ли? “, попита засегнат чиновник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР