В УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД в Пловдив се проведе обучение

...
В УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД в Пловдив се проведе обучение
Коментари Харесай

Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствие се проведе в УМБАЛ-Пловдив

В УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД в Пловдив се организира образование за проиграване на схемата за оптимална реакция и евакуация при бедствени обстановки . В него бяха включени тематични лекции и практични занятия. Болницата провежда сходни тренировки два пъти годишно , с цел да подсигурява, че екипите са изцяло готови и ефикасни в спешни условия.

Целта на събитието е одобряване на знанията и запознаване с проектите при изключителни условия и по-конкретно – противопоставяне против тероризма , сигурност и типовете пожари .

Инструктажът стартира с четири презентации , свързани със Закона за отбрана на класифицираната информация – служебна и държавна загадка.

Останалите лекции разгледаха проектите за противопоставяне на тероризма на Министерството на здравеопазването и тези на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив. Засегнаха се тематиките за деяние и сигурност при пожари, типове и уреди за пожарогасене.

В избавителната интервенция участваха чиновници на отдел „ Мобилизационна подготовка и сигурност “ и отдел „ Транспорт “ на университетската болница. На помощ им се притекоха отряди на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Пловдив и Второ районно полицейско ръководство в Пловдив.

Екстремната обстановка беше разиграна на територията на лечебното заведение на бул. „ Пещерско шосе “ 66.

„ Всички екипи са наясно по какъв начин да работят при сериозни обстановки, образованието сподели, че медиците и останалият личен състав се отнасят напълно отговорно към тази активност. Те чудесно знаят пътя, реда и времето за евакуация от постройката и къде е най-близкият пожарогасител “ , изясни началникът на отдел „ МПС “ проф. Киряков.

УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив организира най-малко две образования годишно на съображение Закона за лечебните заведения, Закона за противопоставяне на тероризма и по отношение на осъществяването на Директивата за привеждане държавната и локалната администрация в подготвеност за работа във военно време.

Мъж е умрял при пожар в Трявна

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР