По време на активния летен сезон Варна затъна в боклуци.

...
По време на активния летен сезон Варна затъна в боклуци.
Коментари Харесай

Варна затъна в смет

По време на дейния летен сезон Варна затъна в отпадъци. Контейнерите се изпразват рядко и поради това към тях се натрупат купове със боклук. Част от тях остават и след извозването, защото не се събират от служащите по чистотата, оплакаха се локални поданици. Кучета и птици в допълнение разнасят отпадъка и това провокира потрес у туристите.

Обикновено градската администрация се оправдава с пренаселеността през лятото, само че този път казусът стартира още преди старта на туристическия сезон, а и общината призна за него.

Преди ден зам.-кметът Тодор Иванов разгласи, че има пропуски в сметоизвозването в регионите " Одесос " и Приморски ". Затова от началото на годината са наложени наказания от 118 000 лева на компанията по непорочност " ЗМБГ ". Варненци от жк " Възраждане " 3 обаче също се оплакаха от този проблем. " Освен, че има купчини боклук всеки ден, компанията, която ги обслужва, доста постоянно ги слага на половината от платното и затруднява придвижването на колите ", пишат недоволни варненци.

ДУМА напомня, че Варна ще заплати 90 млн. лв. без Данък добавена стойност за сметопочистване за пет години - от 2021 до 2026 година, или приблизително по 18 млн. лв. на година. Парите отиват при компанията, обвързвана с името на братя Домусчиеви, " ЗМБГ ". Тя почиства и част от регионите на София.

Пред общината във Варна през вчерашния ден бе проведена и проява, като недоволни жители донесоха чували с отпадъци. От администрацията пък им написаха пет акта за административно нарушаване, макар че през това време целият град е заседнал в боклуци. " Боклукът е на всички места, а общинската администрация е неспособна да се оправи с казуса " и " Гето сме, а не регионален град ", разясниха хората.

От няколко седмици Кърджали също има съществени проблеми със сметта. Недоволството на жителите на града също е всеобщо, а общинската администрация не може да се оправи. Като един от проблемите се показва неналичието на чиновници, защото служащите са на гурбет в Германия. Затова сега незабавно се търсят хора за 10 вакантни места. Според градската администрация казусът е и в търговците, които изхвърлят кашони до контейнерите.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР