Втората партида противовъздушни ракети с голям обсег на действие Patriot

...
Втората партида противовъздушни ракети с голям обсег на действие Patriot
Коментари Харесай

Танкове и ракети предаде Испания на Украйна

Втората партида противовъздушни ракети с огромен обхват на деяние Patriot от Испания към този момент е пристигнала в Украйна .

El Mundo цитира държавни източници, съгласно които първата партида е била доставена още в края на април. На срещата в Рамщайн на 25 май министърът на защитата Маргарита Роблес назова ракетите част от " значима партида " помощ, доставена през юни.

, разнообразни типове муниции , в това число 155-милиметрови артилерийски установки, системи за отбрана от дронове, оптико-електронни системи за наблюдаване и следене и отдалечени оръжейни кули.

Както е добре известно, Мадрид поддържа Украйна от началото на пълномащабната война. Страната дава икономическа, военна и филантропична помощ .

Известно е, че украинската войска е получила от испанците разнообразни ракети, бронетранспортьори, бойни танкове, гаубици и други типове оръжия.

В края на май украинският президент Володимир с испанския министър-председател Педро Санчес в Мадрид.
 Зеленски дойде в Испания за оръжейна договорка
Зеленски дойде в Испания за оръжейна договорка

Мадрид ще достави на Киев оръжия на стойност 1,13 милиарда евро

Двамата подписаха двустранно съглашение за съдействие в региона на сигурността, което допуска отпущането на един милиард евро военна помощ за Украйна през тази година.

Зеленски непрекъснато приказва за, в това число благодарение на Patriot, на фона на и други украински райони.

Тази самодейност е част от напъните на интернационалната общественост да поддържа Украйна в нейната отбрана против съветската експанзия и да укрепи способността й да отблъсква ракетни офанзиви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР