Защо го завърнаха? – Завърнаха като заплаха за страшно компроматно

...
Защо го завърнаха? – Завърнаха като заплаха за страшно компроматно
Коментари Харесай

Григор Лилов: БРЕНДО НЕДОСЕГАЕМИЯ – защо го завърнаха?

Защо го завърнаха? – Завърнаха като опасност за ужасно компроматно оръдие. Срещу всеки от всичките. Затова го държат и до момента жив. Такова пояснение дава анализаторът и проверяващ публицист Григор Лилов на подложен от самия него въпрос за предаването по лична воля на Евелин Банев-Брендо, който той назовава „ Недосегаемия “. В два поредни поста във Facebook Лилов прави обширен разбор на историята към неочакваната поява на Брендо и предаването му на закона.

SafeNews разгласява част от следствието на Григор лилов без редакторска интервенция:

Част 1
БРЕНДО – НЕДОСЕГАЕМИЯ
***** Защо го завърнаха? – Завърнаха като опасност за ужасно компроматно оръдие. Срещу всеки от всичките. Затова го държат и до момента жив.
.
Започвам с един факт, който не се знае!
**** Прочулото се ново партийно Величие Ивелин Михайлов е бил съучастник в ХоумТуЮ България ООД (вече закрито), което е една от компаниите, свързани с този международен разбойник.
За разлика от вас аз нямам доверие нито в безконечен низ от акционери в „ Исторически парк ”, нито в лакърдиите по какъв начин се е развил и с какви капитали този бизнес. И да знаят глупаците-акционери – действителният притежател не е никакъв Ивелин Людмилов Михайлов. Той притажава единствено 1.1 на 100, дублирам – 1 стотна част и една десета от тази стотна от „ Исторически парк ” Действителният притежател на тази забележителност е Анатоли Илиев Савов. Варненски юрист. С дебели контакти в една трибуквена формация. Ще познаете ли коя е?
.

А в този момент да забележим и другите истории, свързани с Брендо!

Преди съвсем 30 години, напролет на 1995 година написах поредност розследвания във в. „ Труд “, която започваше по този начин:
***
9.5 милиарда мръсни долари са завъртяни у нас! Наркокартели си поделят България, властта оказва помощ, най-после идат патроните.
9.5 милиарда мръсни долари са завъртени у нас през предходната година, сочат неопровержими данни. Това е съвсем 2 пъти повече от преди малко признатия ни бюджет и малко над формалния ни брутен артикул. За тези пари и предизвиканите от тях гангстерски войни и убийства ще разкажем в специфична поредност, започваща да се разгласява от понеделник.
Не единствено патроните свързват престрелките в „ Белите брези и „ Надежда “, разстрелите на Стефан Мирославов-Крушата, създателя на асоциация „ Защита “ Цветан Цветанов и Васил Илиев, шефа на „ ВИС 2 “. От далечна Латинска Америка до още по-далечния Далечен Изток добре защитавани в загадка връзки и интервенции оплитат страната в тъмна мрежа. Шест наркокартела си поделят пералнята, наречена България под благослова на ръководещите и с тяхното директно съдействие…

Григор Лилов: БРЕНДО НЕДОСЕГАЕМИЯ – за какво го завърнаха? 24.06.24 21:43 Делян Добрев със страшна подигравка: Денков, предлагам ти Гинко билоба 3 пъти на ден! Най-приятелски! 24.06.24 20:56 Ядките, най-богати на протеини 24.06.24 20:35 Арести в Германия за брутално изнудване на фамилията на Шумахер 24.06.24 20:07 Мила Роберт втрещи – ето какво пояснение даде за поругаването на българското знаме! (ВИДЕО) 24.06.24 19:46
–––––-Цялата власт – в „ пералните “ –––––-

Това е същинската и огромна власт у нас. Тя назначава и уволнява държавните управления, тя написа и редактира стратегиите им.
Тази власт умее да основава и отглежда своите милионери по този начин добре, както и да ги убива. Заповедта на пералнята за пререкание на пари е единственият безспорен признак за мощ у нас. Поне до момента в който не го оспори друга сходна мощ.
България се трансформира в един от най-големите центрове за узаконяване на нечисти капитали. В рамките на някогашните източноевропейски страни мътните финансови интервенции държат връх у нас по периодичност, мащаби и последствия. С изключение на матушка Русия държавицата ни води в броя на труповете, които маркират препирането.
**
И тъй наречените, и така нататък, с имена, обстоятелства, данни, със популярното изречение в кабинета на вътрешния министър Виктор Михайлов, изречено право в лицето му от гангстерския наркобон Иво Карамански „ Зад мен са 180 млн. $, а зад теб – министъра, кой стои “, с труповете, с изключение на на мутри и мафиоти, и на проверяващи следователи и прокурори, с делата и имената на политиците, които прикриваха тази вакханалия и намазваха комисиони от нея.

Преди 30 години поредицата ми приключи по този начин:

„ Всеки ръководещ кабинет взема решение алтернатива. Мръсните пари са му добре пристигнали, щом не желае да води политика на действителни промени.
Тези пари корумпират и мафиотизират ръководството по този начин, че даже Херкулес не ще успее да почисти авгиевите му обори. Държалите и държащите кормилото на властта политически сили също се криминализират до дъно.
Продължи ли това, продължи ли по този начин, ще бъдем втора Колумбия, втори Афганистан, втори златен триъгълник. Появят ли се още трупове на дневен ред, значи към този момент сме.
Една крачка дели България от пъкъла на наркоцарството и дребна стъпка от предверието на жестока тирания. Допуснем ли през днешния ден това, на следващия ден, другиден, за десетилетия и десетилетия напред ще бъдем провалено общество, провалена нация, провалена страна! “
.

Тридесет години по-късно сме такава!

И сме още по-голяма пералня на мръсни пари, парични прехвърляния от и за международния наркотрафик трафик и на глобени капитали.
Толкова е огромна по мярка, че поради нея – кой да я владее политическите сили се карат на живот и гибел и не могат за следващ път да сформират държавно управление, а сформират ли го – бързо го скапват поради разногласията за комисионите (само през днешния ден валутният междубанков пазар у нас е превъртял равностойността на 4 милиарда 034 милиона 945 хиляди и 490 евро (близо 8 милиарда лв.!) Обикновено всекидневните суми са по 5 и повече милиарда евро.
Но има и месечни върхове, като този на 3 юни – малко над 12 милиарда евро! 24 милиарда лв.. Само за един ден! Повече, в сравнение с са разноските за държавният бюджет на Република България за цялата 2024 година (23.6 милиарда лева)
.

Един от главните оператори на тази пералня е Ивелин Николов Банев – Брендо! Името му продължава да вдъхва боязън.

Например и до момента в българската Уикипедия няма публикация за него, въпреки че да вземем за пример такава има в британската.
Ето какво съм написал за него в едно от моите книги (БГ МИЛИАРДЕРИ. ПАРИТЕ ИМ. МРЪСНИТЕ ИМ ТАЙНИ), в която съм обобщил моите следствия за този „ Кокаинов необут на Европа ” – правени още тогава, когато за него се мълчеше като за фиктивен.
––––––––––––––––––––––––––
(откъсът за Брендо от книгата ми)

ЕВЕЛИН НИКОЛОВ БАНЕВ (БРЕНДО)
ВИЗИТКА

Евелин Банев – Брендо е роден на 8 октомври 1964 година в Тополовград. Редица медии и коментатори на незаконния свят сочат и Бургас, само че това е погрешно.

*СЕМЕЙСТВО

Липсват пубични данни за родителите му и фамилията, в което е бранш.
Майка му се споделя Добрина (Дочка) Тумбалова и преди години е била малък служител – учителка в помощното учебно заведение в Тополовград.
Бащата е напуснал фамилията съвсем незабавно след раждането и се е изгубил в огромния град – почнал е работа в София. Майката е имала втори брачен партньор – доста грижлив и към Брендо, само че той умрял и на практика мафиотът е отгледан като сирак.
Негова брачна половинка е била Моника Добринова. С нея публично са в бракоразвод, само че както се разбра на едно съвещание на съда, не престават да живеят във фактическо общуване. Възможно е разводът да е бил фиктивен с концепцията да се трансферират активи на нейно име и по този начин да се опазят от конфискация.
Имат две дъщери – Александра и Лара.

В светските среди настойчиво се носеше слух, че вдовицата Силвия Панагонова – на бай Миле, е въртяла освен бизнес, само че и благосклонности с Брендо. Чрез нея той открил контакти и със популярния сръбски мафиотски необут Сретен Йосич.

Според други клюката е без здрава основа – позициите на Брендо са били толкоз могъщи в континентален мащаб, а вдовицата на този декор – толкоз видимо дребна големина и в начинанията си, и в контактите си, че едва ли сплетните са правилни.
Още повече, че в хорските уста за връзки с него попадна и една от известните ни миски – Снежина Вълкова, че даже и доста популярна родна адвокатка – бранител на Брендо.
Всъщност каквото и да се напише за Брендо, може да е както истина, по този начин и неистина.
Защото да вземем за пример във Венецуела той е прочут с името Александър Сашов. Такъв паспорт му е бил публикуван в Южна Америка, а с тази си идентичност подземният необут е посещавал няколко европейски страни. Притежавал и още ред самоличности, включително и завършени тук, на място в България – да вземем за пример тази на Александър Гарчев.

Защо загатвам точно тази фамилия ли?

Защото в далечната 1976 година, по времето на социализма и интернационализма в Мароко става тежка злополука. В нея умират петгодишното българче Александър Гарчев и неговите родители.
Десетилетия по-късно у нас се вади прашясалата директория от архивите. Започват да умират в „ нещастни случаи ” или безследно да изчезват роднините на Гарчев. А съвсем незабавно след драмите у нас, въпреки и 26 години по-късно от онази злополука в Мароко, през август 2002 година, в паспортния отдел на Столична дирекция на вътрешните работи е подадено заявление за бърза поръчка за издаването на паспорт и персонална карта. Под непознатото име, само че със своя облик на фотосите се мъдри Евелин Банев. Напълно нов човек, не фигуриращ в никакви регистри, не подозиран и наблюдаван от „ Интерпол ” и непознати служби, с превъзходни персонални документи, въпреки и подправени, но изцяло достоверни посредством съдействието на родните служби!

Брендо имал и венецуелско поданство под още едно име, и от 2003 година статут на непрекъснато пребиваващ с друго, също ново име в Испания с непрекъснат адрес в Малага.

Там той бил шеф на компанията Rostefano, на която бил притежател дружно с Петър Колчев и Константин Бобчев.
Покрай огромното следствие на Запад неотдавна се разбра за следващата негова идентичност. През април 2004 година италианската полиция го спряла за инспекция на излизане от тунела „ Гран Санбернар ”. В автомобила пътувал Ивайло Хеселбарт.
Има и украински паспорт. Има и…
Любопитен е и различен подробност – радикално другите семейства на Евелин Банев и брат му Симо Карайчев. Официалното пояснение е доведен брат. Неофициалното – едвам през 2004 година британските служби съумели да разкрият, че Симо Карайчев и Евелин Банев са си братя.
Доколко е правилно обаче това, мисля, че не толкоз шерлокхолмсовците, а единствено те двамата си знаят.

Накратко – Евелин Банев е хем олигарх, хем всесилен мафиотски необут, хем нещо като действителен съветски еквивалент Щирлиц на литературния кино воин сътрудник 007 – Джеймс Бонд.

 

*****ОБРАЗОВАНИЕ*****

Първо учи в Тополовград, след това – в Хасково и Стара Загора. Завършил е спортна школа по битка. Записал е учебно заведение „ Олимпийски очаквания ” като гимнастик.

*****ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЪТ*****

Липсват всевъзможни данни с какво се е занимавал до началото на прехода – въпреки всичко до началото на демокрацията и свободния пазар е навъртял над 26 лазарника.
Навремето не му се отварил парашута да стане треньор. Не е реализирал като състезател положителни резултати, камо ли пък някакъв орден. Затова стартира работа в циркова натрупа като акробат, само че за напълно пай интервал.
Според ексвътрешния министър Цветан Цветанов преди време е бил апаш.
Въпреки че съгласно справките на Министерство на вътрешните работи Брендо не е престъпно проявен, осведомени настояват, че преди 1989 година е бил разследван за обезчестяване, което го изхвърля от учебното заведение „ Олимпийски очаквания ”. Бил е подследствен в първите години на демокрацията и за автокражба.

По непотвърдени данни в средата на 90-те той имал проблеми и с управляващите в Гърция.

Но съгласно други, надалеч по-откровени „ фактори ” Брендо e завил в кариерата си – сменил е купола на арената на цирка с различен всесилен купол – оня на заплаща и кинжала, с които се символизират тайните секретни служби. По неофициална информация, която е задоволително съответна, се е подвизавал като техен чиновник. Започнал е от най-ниски равнища, само че след това се е издигнал чак до Управление безопасност и охрана (Пето управление н (охраната на Политбюро). Дорасъл до офицерски чин, въпреки че е бил на прикритие.
За страдание никой не може да уточни тъкмо – с документи длъжностите му през тези години. Някаква грижлива и пипала професионално ръка е прочистила архивите повече от добре и в тях не може да се открие нищо.
„ За интервала, за които говорите, не е имало свързани с него оперативни разработки в Тополовград. Ако такова нещо е ставало, то е било на централно равнище ” – прецизират някогашни чиновници по сигурността в ОД на Министерство на вътрешните работи – Хасково.

Парадокс, само че в новите времена при първото разшумяване към името му и съответното задържане се оказа, че в Министерство на вътрешните работи за него няма нищо – напълно нищо!

*** *** ***
В самия Тополовград, въпреки че е нещо като персонална феодална империя (няма семейство, от което най-малко един да не е работил във компания на Брендо) също избират мълчанието. В този край, който като че ли е на оня завършек на света, нито правораздаване има, нито страната се усеща по какъвто и да е метод, нито пък органите на сигурността и полицията обичат да си врат гагата.
Може би локалните са прави в мълчанието си – в едно населено място има-няма 5 000 души всичко се разчува доста бързо, а никой не желае да си има неприятности с биячи или пък, недай си боже, да му се случи най-лошото.
Толкова може да се каже за кариерата му.
–––––––––––––––-

В неофициалната му, недокументирана биография се сочи, че неговият „ професионален път ” в подземния октопод започва при демокрацията от скандалната гангстерска формация „ Мултигруп ”. През 1992-1995 година

Евелин Банев – Брендо е бил първо защита, а след това и нещо като шеф, по-скоро инспектор на хазартните заведения на групировката в странство.
Започнал от едно казино в Скопие и се издигнал до необут на цяла Македония и виновен пощальон за дестинации по целия свят. Много пътувал из чужбина – най-вече в Латинска Америка. В книгата си „ Тайните на огромните играчи ” съм показал с имена и длъжности кои офицери от Държавна сигурност и по какъв начин откриха контактите и съдействието още при социализма с наркобароните в тези страни и кое беше първото закупено казино там – в Лима, столицата на Перу.
Вероятно е заслужил доверието, тъй като от оня интервал се трансформира в това, което западните медии нарекоха „ Кокаинов крал на Европа ”.
Парадокс е, че когато най-накрая обществено заблестя като незаконна звезда, медиите го сочеха хем за непосредствен до ВИС, хем за човек, който си имал и приказката с босовете на СИК.

***** БИЗНЕС УЧАСТИЯ*****

Евелин Банев е с доста чудноват и „ поливалентен ” статус, вероятен единствено в България.
Той хем е олигарх, съизмерващ се по имането си с най-големите международни благосъстояния, хем е обезверен нарушител и необут на голяма подземна империя, разпростряла пипалата си на три континента.
Ако в този момент отворите Търговския указател, на името на Брендо няма да намерите нищо.
Каквото е трябвало, е било трансферирано на други лица, продадено, замаскирано.
При ровене из регистрите ще откриете следните негови компании, в които е бъркала мощната му незаконна ръка:
Управители „ БИЛДКОМФОРТ ” ЕООД
Управители „ КИНГ ГЕЙМС ” ЕООД
Съдружници „ Б.М.А. ТРЕЙДИНГ ” ООД
Съдружници „ БИЛДКОМФОРТ ” ЕООД
Съдружници „ КИНГ ГЕЙМС ” ЕООД
И нищо повече.

Възниква и един неуместен въпрос към държавните управляващи и тези на Темида – за какво следствието, прокуратурата, комисията за нелегално имущество не са поискали или не са му блокирали дяловете в тези сдружения?!

Ето да вземем за пример какво е записано във фирмените документи за „ Кинг Геймс ”:
Прехвърлител: ЕВЕЛИН НИКОЛОВ БАНЕВ, БЪЛГАРИЯ
Правоприемник: СИМО ПЕТРОВ КАРАЙЧЕВ, БЪЛГАРИЯ
Размер на дяловото присъединяване: 25 000 лева
дата, на която е зародило основанието за прекачване на дружествен дял: 07.04.2014

7 април 2014 година! Все отново Банев е бил на няколко пъти задържан, разследван, наказан е в чужбина и го съдят у нас години наред.

И все пак се оказва, че разполага със активите си и даже напълно неотдавна – през април 2014 година, няма и месец преди написването на този етюд, се е разпореждал свободно с тях.
А началото му в света на предприемчивите люде е повече от непретенциозно и напълно необещаващо.
Първата компания на Банев е записана в родното му място – „ ПЕЛИКАН – ЕВЕЛИН БАНЕВ ” Едноличен търговец, БУЛСТАТ: 836233217. Тя е била с предмет на активност – търговия на дребно на открити щандове и пазар. Седалището й е България, област Хасково, общ. Тополовград, гр.Тополовград, ул. Д.БЛАГОЕВ № 54.

Това е оня вземане-даване, който българите пробваха в първите няколко години на прехода, мислейки си, че от него се основават милионерите.

Брендо е имал дял от 50.00% в “Б.М.А. ТРЕЙДИНГ ” ООД. Като притежател със същото дялово присъединяване е вписана брачната половинка му Моника Добринова. За шеф е посочена Ирена Семерджиева-Аргирова.. Фирмата е с предмет на активност – търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнородни артикули.
Самият той е държал 50% и е управлявал “ БИЛДКОМФОРТ ” ООД, БУЛСТАТ: 131300986. Тя е със същия предмет на активност като предходното сдружение.
Има и още една сходна компания за търговия на дребно, в която незаконният император е владеел половината от дяловете – “КИНГ ГЕЙМС ” ООД, БУЛСТАТ: 175091777. Като притежател със същото дялово присъединяване е вписан Петър Колчев, който е посочен и за шеф. Управител е още Веселин Сивинов. Фирмата е с предмет на активност – търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнородни артикули.

Въобще бизнесът е все на „ дребно ” – нещо като картофите на Самоковеца.

По 50% си разделя с Константин Дишлиев в акционерното сдружение „ ИЗБА ВОДЕНИЧАНЕ ”, в която Дишлиев е бил изпълнителен шеф, а Банев и Десислава Дишлиева са членове на управителния съвет.

***** ПАРИ, ПАРИ… И ИМЕНА*****

Брендо беше прочут като чорбаджията на ваканционния комплекс „ Флорс парк ” в идеалния център на Слънчев бряг, както и на още един хотел в тузарския курорт. Друга негова инвестиция е хотел в Чепеларе, носещ поетичното име „ Маунтайн остарял ”.
Банев ръководи и три хотела в София, два от които са поверени за стопанисване на дясната му ръка Георги Семерджиев – Жоро Шопа. Най-луксозният обект е бутиковият хотел „ Les Fleures ” на бул. „ Витоша ”. Сградата, която се прави оценка на най-малко 10 милиона евро, мина към активите на Брендо след две мафиотски убийства на Константин (Косьо) Дишлиев и майка му – Йорданка Запрянова.

Кокаиновият крал е вдигнал с изкараното от наркотрафик цялостен първокласен град, демонстрират изследванията.

Един бръснещ взор над издигнатото посредством негови вложения показва, че видният мафиот има всички учредения да се смята за строител на нова София.
Един от тези обекти е на кръстовището на столичните булеварди „ Гоце Делчев “ и „ България “. Стъкло, гранит и мрамор обличат фасадата на мастодонта. Бизнес центърът „ България Тауър “ се смята като един от знаците на града. Възложител на плана е „ Евротренд “, компания на Евелин Банев – Брендо и неговият съучастник юрист Петър Колчев. След време собствеността на компанията е трансферирана към офшорка в Австрия.
Строител са компании, в този момент в големия строителен холдинг на семейството Галчев. Имената на Галчев и Евелин Банев са свързани от години и ги асоциират посредством „ Билдкомфорт “, профилирана в строителство.
Самият Галчев също не е инцидентен човек, изникнал от нищото. Той е родом от партизанска Белица, а чичо му е бил мастит военачалник по времето на Тодор Живков и началник на Строителните войски.

В Драгалевци са затворените комплекси „ Кристал Бел “ и „ Панорама Резидънс “. В тях също са превъртени пари от австрийски компании на Брендо.

Интересно е, че земята, върху която се простира „ Кристал Бел “ против „ Бизнес Парк София “ е била общинска. Тя е купена на безценица по времето, когато кмет на столицата е Бойко Борисов. Застроената повърхност на комплекса е над 22 хиляди кв.м и в него има еднофамилни къщи, здания, подземни паркинги, СПА център, закрит басейн и даже параклис.
Не пада по-долу по стандарт на строителство и „ Панорама Резидънс “ на ул. „ Папрат “. В него са намерили заслон известни магистрати от Софийската градска прокуратура.
Не е за поверие, само че Брендо се е разписал в „ Люлин “. Неговият „ Елеганс Резидънс “ обаче няма нищо общо с панелната реалност. Комплексът е изпълнен по всички правила на качественото и скъпарско строителство.
Сега, на фона на правосъдните процеси Евелин Банев се е разделил и с черноморската перла „ Оазис ризортс енд Спа ” в южния Лозенец, и с капиталовия си фонд „ Хоум фор Ю ”. Смята се, че фирмите са закупени от съветски тръст. По бегли калкулации, единствено тези активи се правят оценка на повече от 200 млн. евро.

Това е „ скромната ” видимост.
Нескромната „ непрозрачност ” преди всичко десетина офшорки и компании в чужбина –

австрийските РИЧМЪНД ВЕНЧЪРС ХОЛДИНГ ГМБХ, EURAM Invest Holdings Vier GmbH, британската компания Global Associates Limited, компанията Еuroinvestments S.A, Quick Investments Ltd, The Bearer, FINCO Europe Limited, Pissen Finance Corp – всички на Вирджинските острови, Quick Investments Limited в Кардиф, Уелс, Megamiser Limited, Marwyn Group Limited в Швейцария и други
Реално пипалата на подземния необут са голяма мрежа, обхванала цялата страна – от низините й до политическите й върхове.
Днес към този момент не може да се намерят формалните документи за другите бизнес-дела на Евелин Банев. Май още веднъж „ грижовна ръка ” се е разходила из досиетата, късала листове, прибирала снопове листа.
Но както споделят криминалистите, следите постоянно остават.
––––

Банев е измежду тези, които са свързали ориста си с „ Източни финанси ”.

Знаменитата компания беше приютила и един различен наркобос и контрабандист – също от международен мащаб като убития разбойник Иван Тодоров-Доктора. Тя беше обвързвана с редица известни през днешния ден лица и зачената в хотел „ Орбита ” около първото котило на борческите мутри, нароили всякакви ВИС-ове, СИК-ове, „ Аполо ”-та, „ Крони ” и Кръстници. И постоянно е била известна като компанията на политическо-икономическия кръг „ Монтерей ” и генералите от Държавна сигурност.

И още няколко обстоятелства – дребни, но многозначителни.

В „ Източни финанси ” (наистина са с източник по на изток от нас) главният акционер е ФБК “Амигос ” на Петър Петров. Петър Петров също е от Силистра, както и Младен Михалев-Маджо и е бил гадже с неговата сестра.
Амигос (приятел) е прякорът му. Той е някогашен народен играч. Оттам се познава с Иван Славков – Батето, зетя на Тодор Живков. Батето е един от основатилте на СИК.
Батето е измежду настойниците му. Във компанията са и двама братя – Дойчин и Димитър Мирянови. Те са били виновни чиновници на Държавна сигурност, в екипа на политбюровеца – вътрешен министър Димитър Стоянов.

И различен подробност.

Част от тези хора нашумяха с яхтения скандал в Монако, където се срещнаха с министрите Милен Велчев, Петър Петров, Мирослав Севлиевски, царското юпи Спас Русев и сие.На прилежащия адрес до къщата на Брендо живееше любовницата на Маджо – Милкана Паунова. За цялата галимация към някогашната снаха на политбюровеца ген. Добри Джуров съм разказал в различен етюд в „ Тайните на огромните играчи ” дружно с имената и делата на съпътстващата „ флора и фауна ”, изплувала на власт в „ демократичните ” времена.
Разказал съм в книгата и около паяжината от финанси, яхти, държавни управления, секретни служби за паяците в средата й – кукловодите, които са я изплели и сътвориха от борчетата „ хора ”, а от хората – мъртъвци. Факт е, че нищо от това не се чу обществено с изключение на това в книгите ми. Защото най-голямата загадка се оказа контролът върху информациите, върху медиите, върху знанието на обществото. Върху това, без което България няма да се промени в никакъв случай.
.

Брендо, колкото и да е всесилен, също е такава подставена тяхна фигура като Доктора. Връзките сред двама добре облечени предприемачи са скрепени, както се споделя, с торба сол.

Те са от началото на 90-те години – държат в Хасково ресторант „ Палермо ”, бар „ Бевърли ”, зала за хазарт. Построиха втора хазартна зала. Когато Доктора се изтегля в столицата през 1994 година, Брендо за още малко остава с бизнес-дела в Хасково. Успява да резервира и развие общите им позиции в ресторантьорския и хазартния бизнес.
Брендо е развъртал и бизнес за изпиране на парите, както и естествен, с цел да прикрие произхода им.
.

***** ВЛАСТОВИ ВРЪЗКИ – ОТ ДАНС ДО Българска социалистическа партия И ГЕРБ*****

Един от неговите контрагенти и сътрудници е бил Георги Аврамов. Позабравеният мултибогаташ се прочу преди време с финансовата пирамида „ Лекс ”.
Аврамов живее в комплекса „ Аякс ”, където са босовете и на СИК. Комплексът се намира на „ Симеоновско шосе ” над комплекса „ Макси ”. Негов е изразът: „ Г-13 ” (група на първите родни олигарси – беше й член) е най-романтичният интервал в натрупването на едрия капитал у нас ”.
– Ние не ги търсехме политиците. Те сами си чакаха на опашка. В оня интервал политиците бяха зайци. Още не се бяха обиграли. После започнаха сами да си основават бизнес кръгове и да се стремят да изтикат конкуренцията.
Това е негово признание.

Според в. „ Галерия ” Георги Аврамов – „ Лекса ” е измежду скритите акционери в първокласния комплекс „ Оазис ” в черноморския Лозенец, който се свързва с империята на Брендо.
Самият Брендо го броят за автентичен притежател на бижуто.

В непосредственост до имота му вила има и някогашният началник на митниците Христо Кулишев. Според моя сътрудник Златков в изявленията в „ Уикенд ” и „ Шоу ” май имението на митническия началник е дарено от подземния необут. Но тезата му остана незащитена – обстоятелства не бяха показани.
Но ги има, и то бол. Далеч по-скандални.
––––

Навремето италианските магистрати оповестиха, че върховен български чиновник е предавал тайните от следствието на самия Брендо.

Подозренията паднаха върху няколко магистрати, само че след уточнението, че става дума за виновен фактор в Министерство на вътрешните работи и ДАНС, се насочиха към службите.
Заподозряха Иван Драшков – един от най-видните ръководители на ДАНС. Оказа се, че синът му и самият Брендо са свързани по бизнес линия.
Фирмата на сина на Драшков „ Ай Ти Ди ” беше построила два от хотелите на Брендо. Точно с обекти в туризма се счита, че Банев е избелвал парите от наркотрафик и по този начин узаконил няколкостотин милиона евро.
Покрай убития касиер-финансист на мафията на Брендо – Константин Дишлиев и офшорните му компании, изплуваха и други известни имена, които другояче стояха единствено в следствията ми. Надали изобщо щяха да се чуят по-публично, в случай че не беше западното следствие на наркотрафика, което ги извади на бял свят и съвсем бруталния напън на посолствата.

За да записват офшорките, Брендо и приятелите му се обръщат за помощ към фараона Иво Недялков, означи съдът под този напън.

По това време Недялков се изявява като юрист, до момента в който текат делата против него за машинация на хиляди българи посредством пирамидата „ Ийст уест интернешънъл ”. Подвизава се и като политичеки водач на „ Нова консервативна партия ”, бил е съучастник на Венцислав Дудоленски – един от някогашните районни кметове в столицата… Парадокс, вероятен единствено у нас – Дудоленски се оказа значим фактор в „ Сдружение за битка с корупцията ”…
Фараонът Недялков при социализма е някогашна комсомолска едра номенклатура, клеветник на Държавна сигурност, племенник е на политика-бизнесмен Александър Томов – прочул се с ЦСКА, историите към Кремиковци и така нататък Той самият (Томов) пък е някогашен консултант на последния червен комунистически министър председател – Георги Атанасов. В Надзорния съвет на пирамидата на Недялков пък бе Рада Дойнова – родственик на политбюровеца Огнян Дойнов.

Естествено е, фараонът не беше наказан, случи се тъкмо противоположното – той осъди България в Страсбург.

При тези съдружия и контакти това си беше и „ разумно ”. Ала освен неговото име се мярна измежду рисковите връзки с Брендо.
В правосъдната зала на процеса против мафиота се чу и следното, което всичките премълчаваха години наред с изключение на мена:
– Държа на разпита на очевидеца Мавродиев, доколкото има негови подписи на документи, показани от „ Куилин венчърс ” и „ Фиделити ентърпрайсиз ”, в това число и документи, с които е обещано упълномощаване на Десислава Дишлиева и Владимир Дишлиев да съставляват сдруженията по банковите сметки в EURAM банк.

Оказа се, че редица от регистрациите в чужбина на офшорки и анонимни компании, свързани с индивида на Евелин Банев, са съветвани и осъществявани от Стоян Маврудиев.
А кой е този човек? – Той е самият ръководител на Комисията за финансов контрол!

(МОЯ БЕЛ: 10 години след моите разкрития и неистова битка, той най-накрая беше освободен от тази длъжност)
Какво се оказа? – Задгранични компании на мафията са съветвани при основаването им и регистрирани точно от държавника, който би трябвало да следи за съблюдаване на закона, чистотата на финансовите връзки, работата на финансовите компании и тържища.

Маврудиев е измежду съоснователите на партия „ ГЕРБ ”, техен народен представител, началник на Делегацията на България в основни европейски органи,

в същото време е извънредно непосредствен до Сергей Станишев (навремето оглави Комисията, която разследваше покупко-продажбите и разноските на неговия кабинет на Тройната коалиция и не откри нищо неправилно, макар че Европейски Съюз спря траншовете).
Ала всички знаем, че мафията е престъпност, сраснала се с страната и политическите елити. При такава симбиоза няма нито цветове и възгледи, нито партийна принадлежност.
Но пък има пари – задоволително, за купят всичко по веригата – както десни глобалисти ”, по този начин и техни съперници – червени „ леви идеалисти ”. При това са закупувани (и надлежно продавани) най-високите вероятни места в страната.
(край на част 1, в предходния пост следва част 2)

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

За продължение на следствието на Григор Лилов вижте и:

Част 2: продължение от част 1 (в по-горния пост)
БРЕНДО – НЕДОСЕГАЕМИЯ
***** Защо го завърнаха? – Завърнаха като опасност за ужасно компроматно оръдие. Срещу всеки от всичките. Затова го държат и до момента жив.

 

Още вести четете в: България, Крими & Темида, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР