Германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия излезе от групата Идентичност

...
Германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия излезе от групата Идентичност
Коментари Харесай

АзГ иска нова група с „Възраждане“ в ЕП

Германската крайнодясна партия " Алтернатива за Германия " излезе от групата " Идентичност и народна власт " в Европейския парламент. Сега тя желае да сплоти напъните си с други националистически партии, в това число българската " Възраждане ". Още идната седмица следва учредително заседание на новата парламентарна група, оповестява " Шпигел ".

АзГ възнамерява конституирането на нова секта под името " Суверенистите ". Ръководител на АзГ е изискал зала за 100 души и кетъринг в Парламента за " учредителното заседание на новата секта ", уточни " Шпигел ", като се базира на вътрешен мейл, предава БГНЕС.



Освен " Възражадане " в групата могат да се причислят крайнодесните партии " SOS " от Румъния, " Se Acabà La Fiest " от Испания, NIHK от Гърция, " Konfederacja Wolnosc i Niedpodleglosc " (Конфедерация Свобода и независимост) от Полша, " Hnutie Republika " (Движение Република) от Словакия и Унгарската партия. Сара Кнафо от френската " Reconquite ", сътрудник и консултант на водача на партията Ерик Земмур, също може да се причисли, показва " Шпигел ". Всички тези партии са подозирани в близки връзки с Русия

АзГ беше изключена от " Идентичност и народна власт " след изявления на нейния водещ претендент Максимилиан Крах за нацистките " Шуцщафел " (СС). На изборите за Европейски парламент преди две седмици десните партии означиха обилни триумфи. Докато в Германия АзГ се класира на второ място с 15,9% от гласовете, десните популистки партии ппобедиха в евровота във Франция, Италия и Австрия. Въпреки това Европейската национална партия (ЕНП) към ХДС и ХСС остана най-силната мощ в Европейския парламент пред Алианса на социалдемократите (С&Д).

Вторият извънредно десен фактор в Европейския парламент, Групата на европейските консерватори и реформисти (ЕКР), се надява да стане третата най-силна мощ в Народното събрание. В групата влиза и партията на италианския министър-председател Джорджа Мелони.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР