От Алианц Банк излязоха с важно съобщение:Уважаеми клиенти,Бихме искали да

...
От Алианц Банк излязоха с важно съобщение:Уважаеми клиенти,Бихме искали да
Коментари Харесай

Алианц банк ви предупреждава: Никога не искаме по телефона потребителско име и пароли за картите ви

От " Алианц Банк " излязоха с значимо известие:

Уважаеми клиенти,

Бихме желали да Ви предупредим за повишен риск, свързан с фишинг измами.  Бъдете бдителни при приемане на известия по е-поща или телефон от името на банката, изискващи „ актуализация “ на профила Ви, " верифициране " на акаунт или „ активиране “ на услуги посредством проследване на линк или въвеждане на имейл, потребителско име и ключова дума.

При приемане на сходно подозрително известие, молим Ви да не предприемате дейностите, разказани в него, не проследявайте линковете и не отговаряйте на подателя, защото съставлява злонамерен опит за така наречен „ фишинг “ офанзива и има за цел да събере сензитивна потребителска информация.

Обръщаме Ви особено внимание, че Алианц Банк България никога не изисква от клиентите си предоставяне на сензитивна информация през известия или имейл. Ние към този момент разполагаме с нея при подписване на контракта.

Също по този начин желаеме да обърнем внимание, че старата ни платформа за онлайн банкиране Allianz E-Bank към този момент не е активна и към този момент може да използвате само новата ни платформа Allianz Bank Online, за да банкирате на настолни компютри.

Темата за фишинг офанзивите и приемане на неоторизиран достъп до персонална информация и банкови сметки още веднъж е настояща. Фишинг мейлите са извънредно ефикасни, заради повода, че мъчно се преценя дали са изфабрикувани или са същински. В множеството случаи тези известия:

наподобяват като достоверна връзка сред банката и нейните клиенти, като за задачата употребяват логото, оформлението и стила на действителни известия;

Подтикват към неотложни и незабавни действия;

Изискват от получателя да изтегли атачмънт или да кликне върху прибавен линк, който го води до подправен уебсайт, основан особено за задачата.

За ваша сигурност представяме няколко съвета, за това по какъв начин да се предпазите от сходна машинация.

Винаги зареждайте платформата за електронно банкиране през линка от формалния уебсайт на банката – www.allianz.bg. Обърнете внимание на адреса, който се зарежда в браузъра. Фишинг уеб страниците образно са безусловно идентични с истинската входна страница, само че интернет адреса, който я зарежда, е друг.

Не запаметявайте в браузъра потребителското си име и ключова дума към интернет банкирането;

Никога не достъпвайте онлайн банкирането от уеб търсачки;

Никога не следвайте линкове към онлайн банкирането от получени известия по имейл или обществените мрежи;

Бъдете бдителни при приемането на известия, които изискват даване на сензитивна информация (напр. потребителско име и ключова дума за онлайн банкирането Ви, данни за Ваша карта, CVV код, и други кодове за сигурност);

Актуализирайте постоянно антивирусната си стратегия.

Обръщаме внимание, че Алианц Банк България в никакъв случай няма да изиска от Вас конфиденциална информация по имейл или телефон - потребителско име, пароли за интернет банкиране или за заплащания с карти, данни за банкови карти и други

Нашите чиновници в никакъв случай няма да Ви накарат да инсталирате приложения за далечен достъп и да се пробват да получат надзор върху мобилното Ви устройство или компютъра Ви. Ако получите такова позвъняване, знайте, че това е опит за машинация. Често пъти измамниците нямат цялостна информация и налучкват банката, на която сте клиент, в опит да Ви подведат.

Също по този начин желаеме да обърнем внимание, че старата ни платформа за онлайн банкиране Allianz E-Bank към този момент не е активна и може да използвате само новата ни платформа Allianz Bank Online, за да банкирате на настолни компютри. Алианц Банк не би ви насочил посредством мейл да посетите или употребявате остарялата ни платформа за онлайн банкиране.

При подозрения, неотложно ни потърсете.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР