Искът на главния прокурор на Мичиган Дейна Несел, който иска

...
Искът на главния прокурор на Мичиган Дейна Несел, който иска
Коментари Харесай

Федералната апелативна комисия изпраща оспорването на тръбопровода на Мичиган в щатския съд

Искът на основния прокурор на Мичиган Дейна Несел, който желае да затвори част от петролопровод, който минава под протока Макинак, принадлежи на щатския съд, постанови федерална апелативна комисия в понеделник.

Операторът на тръбопровода, Enbridge Inc., реалокира делото от щатския съд във федералния съд повече от две години след крайния период за промяна на юрисдикцията. Състав от трима съдии от 6-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати откри, че Енбридж явно е пропуснал крайния период и подреди делото да бъде върнато в щатския съд.

Nessel заведе делото през юни 2019 година с искане да анулира сервитут от 1953 година, който разрешава на Enbridge да ръководи сектор от 4,5 благи (6,4 километра) от линия 5 под проливите, които свързват езерото Мичиган и езерото Хурон.

Притесненията по отношение на разкъсването на секцията и причиняването на пагубен разлив нарастват от 2017 година, когато инженерите на Enbridge разкриха, че знаят за пропуски в защитното покритие на секцията от 2014 година Кот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР