Пловдив пак се люлее – нов трус разтърси района преди

...
Пловдив пак се люлее – нов трус разтърси района преди
Коментари Харесай

Пловдив пак се люлее – нов трус преди минути!

Пловдив отново се люлее – нов трус раздруса региона преди минути! Земетресението е било с магнитуд 2.5 по скалата на Рихтер и е разлюляло Пловдивска област, сочат данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките.

То е записано в 19:46 часа довечера. Епицентърът на труса е бил на 5 километра от Асеновград и на 17 километра от Пловдив.

По данни на Европейския сеизмологичен център, трусът е с магнитуд 2,4 по скалата на Рихтер и е на дълбочина 10 км.

Миналата седмица земетресение раздруса земята на 18 км от Пловдив и на 4 от Асеновград. Магнитудът му бе 2,8 по Рихтер.

бе регистрирано земетресение наоколо до Пловдив, до Асеновград, към 20:24 ч. То е било с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер и дълбочина 5 км, съгласно данните на Национален институт по геофизика, геодезия и география – Българска академия на науките. Епицентърът му е бил на 5 км от Асеновград, на 15 км от Пловдив и на 150 км от София.

Пловдив отново се люлее – нов трус преди минути! 24.06.24 22:02 Григор Лилов: БРЕНДО НЕДОСЕГАЕМИЯ – за какво го завърнаха? 24.06.24 21:43 Делян Добрев със страшна подигравка: Денков, предлагам ти Гинко билоба 3 пъти на ден! Най-приятелски! 24.06.24 20:56 Ядките, най-богати на протеини 24.06.24 20:35 Арести в Германия за брутално изнудване на фамилията на Шумахер 24.06.24 20:07

Малко след последното земетресение в Пловдивско, последвало мощен трус от 4,3 по Рихтер, сеизмолог предизвести за трус над 7 по Рихтер там!

Това направи пред Българска национална телевизия Пламена Райкова – началник на департамент „ Сеизмология и сеизмично инженерство “ в Националния институт по геофизика, геодезия и география.

„ Ние сме сеизмичен регион, особено в зоната, в която се осъществя земетресението през вчерашния ден, са се следили мощни трусове с порядъка от магнитуд до 7,1. Тоест нищо не се изключва като вид, само че дали ще се осъществя скоро, по кое време ще се осъществя, ние не можем да предвиждаме “, безапелационна е Пламена Райкова.

 

Източник – НИГГГ към Българска академия на науките

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР