АзГ (Алтернатива за Германия) е изключена от групата Идентичност и

...
АзГ (Алтернатива за Германия) е изключена от групата Идентичност и
Коментари Харесай

Изключиха АзГ от групата Идентичност и демокрация в ЕП, събират се с „Възраждане“

АзГ (Алтернатива за Германия) е изключена от групата " Идентичност и народна власт " в Европейския парламент. Сега тя желае да сплоти напъните си с други партии, в това число „ Възраждане “. Според известие в медиите, още през идната седмица следва учредително заседание.

Появи се информация, че новата секта ще бъде конституирана под името " Суверенистите ". От АзГ са поискали зала за 100 души и кетъринг в Екологичен потенциал за " учредителното заседание " на групата, заяви " Шпигел ", като се базира на вътрешен имейл.

Очертава се групата да включва дясноекстремистките партии SOS Румъния, Se Acabà La Fiest от Испания, NIHK (Демократично патриотично движение) от Гърция, Konfederacja Wolnosc i Niedpodleglosc (Конфедерация Свобода и независимост) от Полша, Hnutie Republika (Движение Република) от Словакия и Унгарската партия. Сара Кнафо от френската Reconquite - сътрудник и консултант на водача на партията Ерик Земур, също може да се причисли.

Фракцията се основава на така наречен софийска декларация на проруската дясноекстремистка партия " Възраждане " от април 2024 година, която приканва за " завършек на бюрокрацията на Европейски Съюз ", показва " Шпигел ". Европейската цивилизация ще бъде " застрашена от експанзията на глобалистките идеологии ", а правото на народите на самоопределяне - " сменено от диктатурата на бюрокрацията ", се споделя в декларацията. На фона на агресивнатаруска война против Украйна в декларацията се упорства не за отбрана на нападнатата страна, а за " мирни договаряния ".

АзГ беше изключена от ИД след изявления на нейния водещ претендент Максимилиан Крах за Секретен сътрудник. На изборите за Европейски парламент преди две седмици десните партии означиха доста повишаване на поддръжката за тях. Докато в Германия АзГ се класира на второ място с 15,9% от гласовете, десните популистки партии станаха първа мощ във Франция, Италия и Австрия. Въпреки това Европейската национална партия (ЕНП) към ХДС и ХСС остана най-голямата мощ в Екологичен потенциал пред Алианса на социалдемократите (С&Д).

Вторият извънредно десен фактор в Европейския парламент - Групата на европейските консерватори и реформисти (ЕКР), се надява да стане трета мощ в Народното събрание. В групата влиза и партията на италианския министър-председател Джорджа Мелони. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР