Колкото и популярни сред туристите да са повечето столици с

...
Колкото и популярни сред туристите да са повечето столици с
Коментари Харесай

9 от най-красивите малки градове и селца в Европа

Колкото и известни измежду туристите да са множеството столици с цялата им история, архитектура и изкуство, визитата на дребните градове в която и да е страна въобще не е за занемаряване. С по-старомодните си обаяние и атмосфера, бутикови хотели и отзивчиви локални поданици, пътуването до градчетата в провинцията не просто е по-спокойно, само че и може да се трансформира в същински запаметяващо се прекарване.
Прочетете още
От Conde Nast Traveler са създали селекция с цели 50 от най-красивите дребни градове по света, а ние представяме тези от тях, които се намират в Европа.

Албарасин, Испания (население - 1016 жители)

Това изолирано планинско градче по поречието на река Гуадалавиар попада измежду най-красивите в Испания с прелестните си здания в розови и оранжеви цветове, които като че ли се сливат със скалистата природа в близост.

 Снимка 670860

Градчето е неповторимо и поради историята си. Било е както под християнско, по този начин и под мюсюлманско ръководство. Това и изяснява разнообразието от готически катедрали и мавритански руини.

Блед, Словения (население - 8 171 жители)

Има добра причина езерото Блед да е едно от най-популярните места в Словения. Невероятна е гледката към изумрудените му води, голям брой църкви в близост, Алпите и палат от XII век, ситуиран на рид.

 Снимка 670859

Самото градче Блед е също толкоз очарователно - с осветени със свещи заведения за хранене и обичайните дървени лодки, които причакват жителите и туристите.

Касъл Комб, Англия (население - 357 жители)

Касъл Комб е типично британско селце, ситуирано в югозападния окръг Уилтшър. Там не са строени нови къщи от 1600 година, само че каменните такива, както и старите кръчми, и църквите са добре непокътнати.

 Снимка 670858

За да усетим същинската атмосфера на селцето, може да се отбием за обичайния за англичаните следобеден чай в The Old Rectory Pop Up Tearoom.

Гитхорн, Холандия (население - 2 795 жители)

И в това малко холандско градче са налице присъщите за страната канали. В Гитхорн обаче няма пътища, а единствено велосипедни алеи и водни канали. И въобще не е наименуван " Холандската Венеция " на вятъра.

 Снимка 670857

Ако го посетим през зимните месеци, можем да го разгледаме и до момента в който караме кънки на лед по каналите. Разходката с лодка, несъмнено, също постоянно е вид.

Горд, Франция (население - 1 974 жители)

Факт е, че във Франция човек мъчно може да избере кой от дребните градове да посети, тъй като всички са красиви.

 Снимка 670855

Но Горд е впечатляващо хълмисто местенце в Прованс, което се откроява с белите си каменни къщи, калдъръмени улици и невероятни гледки по залез слънце.

Халщат, Австрия (население - 859 жители)

Като извадено от приказка, това австрийско селце краси брега на езерото Hallstätter See, което е на към час път с кола източно от Залцбург.

 Снимка 670854

Докато се возим на карета, водена от кон, можем да разгледаме луксозните градски църкви от XII век, площада, на който има пазар, а по-късно да посетим и някое от сантименталните ресторантчета.

Лаутербрунен, Швейцария (население - 2 452 жители)

Щом погледнем към скалистите планински върхове и цветни поляни, надали ще се изненадаме, че градчето е вдъхновението на създателя на " Властелинът на пръстените " Дж. Р. Р. Толкин за измислената котловина Ривендел от поредицата.

 Снимка 670853

Освен това на територията на Лаутербрунен и заобикалящата го котловина можем да забележим повече от 70 водопада, някои от които са измежду най-високите в Европа.

Праяно, Италия (население - 2 026 жители)

Разположен около емблематичното крайбрежие на Амалфи, Праяно има всичко, което бихме очаквали от крайбрежно италианско градче.

 Снимка 670852

Освен на красиви плажове, то е дом и на впечатляващи антични църкви.

Ротенбург об дер Таубер, Германия (население - 10 930 жители)

Градът е прочут със непокътнатия си феодален остарял град, който е посипан с фахверкови къщи и многоцветни фасади. Можем да планираме да го посетим и през декември, когато е към този момент заснежен.

 Снимка 670851

Тогава ще може да се разходим и напазаруваме дарове от Reiterlesmarkt - един от най-хубавите коледни базари в цялата страна, написа Lifestyle.bg.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР