От днес ще бъдат въведени значителни промени в движението на

...
</TD
>От днес ще бъдат въведени значителни промени в движението на
Коментари Харесай

Големи промени от днес в движението на влаковете през Пловдив заради Бетонния мост!

От през днешния ден ще бъдат въведени обилни промени в придвижването на влаковете през гара Пловдив по отношение на осъществяването на идната фаза от огромните ремонтни действия за рационализация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникация в гара Пловдив и създаване на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив по Проект " Развитие на железопътен възел Пловдив “.

Във връзка със стартиралата реорганизация на Бетонния мост в града ще бъде прекратено директното придвижването на влаковете от и за Пловдив към и от южните посоки в страната. По тази причина интернационалният бърз трен № 493 от София за Истанбул и № 492 от Истанбул за София ще се движи по различен маршрут през Столник - Карлово - Тулово - Стара Загора, вместо през Пловдив. По маршрута на интернационалния трен от София за Пловдив ще пътува новоназначен бърз трен, който да обслужи пътуващите по това направление. 

Бързите влакове от София през Пловдив за Варна и Бургас, както и от Варна и Бургас през Пловдив за София, също ще пътуват по изменен маршрут през Филипово, Чирпан и Михайлово, вместо през Крумово и Димитровград. 

Всички композиции по направлението София - Свиленград - София, ще се движат единствено сред София и Пловдив. По техните направления в сектора Свиленград - Пловдив ще бъдат обезпечени влакове, които ще пътуват Пловдив Изток - Свиленград - Пловдив Изток или Крумово - Свиленград - Крумово. 

Влаковете от Пловдив в посока Асеновград, Димитровград, Свиленград, Момчилград и Кърджали, както и в противоположното направление, ще се движат от или до Пловдив Изток или Крумово. За пасажерите от всички композиции с маршрут на пътешестване от и до Крумово ще бъде обезпечен транспорт с рейсове в сектора сред гарите Крумово и Пловдив. 

Някои влакове ще пътуват с маршрут от или до гара Филипово, откъдето ще реализират връзки за пътешестване с други влакове от или до гара Пловдив. За два влака в сектора Пловдив - Панагюрище - Пловдив ще бъде обезпечен различен транспорт с рейсове. 

Клиентите на БДЖ могат да получат настояща информация за разписанието на влаковете от чиновниците на гишетата " Информация ", билетните каси в железопътните бюра и гари, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението: www.bdz.bg.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР