В Хърватия бе открит нов масов гроб от войната през

...
В Хърватия бе открит нов масов гроб от войната през
Коментари Харесай

Край Вуковар откриха нов масов гроб от войната в Хърватия

В Хърватия бе открит нов всеобщ гроб от войната през 1990-те. Властите оповестиха, че са открити останките на 10 души на бунище край Вуковар, където през 1991 година се водиха интензивни боеве по време на войната за самостоятелност на Хърватия, осведоми уеб сайтът " Балкан инсайт ".

Телата са открити измежду битови и скотски боклуци. Мястото е второстепенен гроб, което значи, че жертвите евентуално са били преместени от друго място.

Министърът на ветераните Томо Медвед и основният прокурор Иван Турудич посетиха мястото, където разкопките не престават. Медвед съобщи, че останките са били преместени на сметището Петровачка дола през първата половина на 1992 година, по време на сръбската окупация на Вуковар.

„ Според предварителните изследвания, имаме работа с жертви от Отечествената война “, сподели Медвед. Останките ще бъдат изпратени в Института по правосъдна медицина в Загреб за разбор и определяне на самоличността на жертвите.

Вуковар беше обсаден три месеца от югославската войска и сръбските паравоенни формирования, които екзекутираха доста хърватски бойци и цивилни след рухването на града през ноември 1991 година Около 900 бойци и 1000 цивилни починаха при обстрела, а ориста на 1406 души към момента е незнайна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР