Пиенето на вода е полезно през цялата година, но поддържането

...
Пиенето на вода е полезно през цялата година, но поддържането
Коментари Харесай

Как да пиете повече вода през летните дни?

Пиенето на вода е потребно през цялата година, само че поддържането на задоволителна хидратация е доста значима изключително в горещите дни от годината.

Лятото публично е тук, като температурите на открито са още едно доказателство. Прекомерната топлота може да докара до редица здравословни проблеми, ето за какво хидратацията е толкоз значима. Водата би трябвало да бъде неразделна част от вашето всекидневие всеки ден от годината и изключително – в горещите летни дни.
Защо би трябвало да пиете повече вода през лятото?
Консумацията на задоволително вода предотвратява дехидратацията, оказва помощ за регулирането на телесната температура, поддържа здравето на кожата, подкрепя храносмилането. Изпотяването в горещото време улеснява дехидратирането, а противодействието се крие точно в приема на вода. Стандартно се предлага да се пият по 8 чаши вода дневно, като в по-горещо време количеството може даже да се усили, с цел да се поддържа хидратацията.

 Добави изложение

 
Ползи от пиенето на вода: Облекчава проблемите със запека Изхвърля токсините от бъбреците Може да понижи появяването на акне и други кожни проблеми Подпомага процеса на храносмилане Придава чист и хидратиран загар Регулира телесната температура и кръвното налягане Поддържа електролитния (натриев, калиев) баланс в организма Намалява възможностите за бактериални инфекции в пикочния мехур Подпомага здравословното кръвообращение Предпазва тъканите и органите Осигурява преграда на кожата ви против замърсяването на околната среда

 Добави изложение

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР